HOROR tokom proslave: Palestinac pokušao da pobije Jevreje, presudio mu naoružani civil i sprečio POKOLJ

Nova drama na Zapadnoj obali

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay/Andrzej Rembowski

Palestinac je ubijen danas na okupiranoj Zapadnoj obali nakon što se ušunjao u jevrejsko naselje i pokušao da izbode jednog tamošnjeg stanovnika, saopštila je izraelska vojska. Vojska je navela da je Palestinac pokušao da izbode jednog stanovnika naselja Tene Omarim i da ga je ubio naoružani civil.

Palestinsko ministarstvo zdravlja potvrdilo je da je ubijen Palestinac Ala Kisaja (28). Na snimcima sigurnosnih kamera sa lokacije vidi se Palestinac kako se uvlači ispod kapije i ulazi u naselje držeći nož. Na snimku se ne vidi navodni pokušaj uboda nožem ili pucanj na Palestinca, preneo je AP.

Incident se dogodio dok su Jevreji slavili Šavuot, praznik kojim se obeležava dan kada je Tora data Mojsiju na gori Sinaj u Egiptu. Najmanje 113 Palestinaca ubijeno je ove godine na Zapadnoj obali i u istočnom Jerusalimu, od kojih su gotovo polovina pripadnici naoružanih militantnih grupa, prema podacima AP-a.

U palestinskim napadima na izraelske ciljeve u tim oblastima ubijeno je 20 ljudi od početka godine. Oko 700.000 Izraelaca sada živi u naseljima na Zapadnoj obali i istočnom Jerusalimu.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar