Počinje Kan: Festival otvara ZVEZDA koju ste poslednjih godinu dana ili voleli ili mrzeli

Direktor festivala našao se u nebranom grožđu zbog neobične odluke

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay.com

Čuveni filmski festival u Kanu, najpopularniji u svetu sedme umetnosti, počeće po 76. put večeras i to kako.

Mnogo pre ove večeri direktor festivala Tijeri Fremo podigao je puno prašine odabirom filma koji će podići zavesu. Radi se o istorijskoj drami “Madam di Bari” u kojoj glavnu ulogu igra niko drugi do Džoni Dep.

Slavni američki glumac vratio se svetu filma posle skandala koji je ceo svet mesecima pratio. Dep je bio na suđenju jer ga je bivša supruga Amber Herd optužila za nasilje. Iako je uspeo da je pobedi, Dep je u očima mnogih tada pao, zbog čega se nemali broj ljudi iznenadio kada je video njegovo ime na otvaranju festivala u Kanu.

“Mene zanima Džoni Dep glumac”, poručio je pomalo ljutito Tijeri Fremo pre nekoliko dana holivudskim novinarima na pitanje kako je baš film sa njim u glavnoj ulozi odabrao za otvaranje.

Festival će pored Depa obeležiti i dolazak Majkla Daglasa kojem će biti uručena počasna Zlatna Palma. Veliki povratak u Kan imaće i Harison Ford sa novim nastavkom “Indijane Džonsa”.

Pravi šlag na torti ovogodišnjeg festivala biće dolazak tandema Martin Skorceze – Leonardo di Kaprio, praćen živom legendom Holivuda, Robertom de Nirom.

Njih trojica će prisustvovati premijeri filma “Killers of the flower moon”.

Kanski festival trajaće do 27.maja.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar