PORODIČNA DRAMA TRESE SRBIJU! Jelena: Muž me u Švajcarskoj prijavio tek nakon što sam tražila RAZVOD! Evo šta sledi

Drama Jelene Abramović podigla je Srbiju na noge, a nadležne institucije su saopštile da već rade na rešavanju ovog slučaja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen Youtube/ PRVA

Porodična drama Jelene Abramović (32), koja je u ispovesti za Kurir optužila muža Mašana Lubardu (37) da je na Veliki petak ilegalno odveo njihovog dvoipogodišnjeg sina u Švajcarsku bez pasoša i njene saglasnosti, podigla je Srbiju na noge, a nadležne institucije su saopštile da već rade na rešavanju ovog slučaja.

Ispostavilo se i da je Jelenu njen još uvek venčani suprug Mašan prvi, pre više od mesec dana, prijavio u Švajcarskoj da je navodno napustila zemlju s detetom, i to protivno odluci švajcarskog suda. Jelena na to za Kurir odgovara da je prijava njenog supruga usledila tek nakon što mu je ona zatražila razvod 6. januara ove godine, kao i da su u to vreme svi zajedno bili u Srbiji.

Podsetimo, Jelena je u ispovesti za naš list apelovala na nadležne institucije da joj pomognu da sazna kako je dete bez putnih dokumenta i njene saglasnosti prešlo granicu, rekavši da joj suprug navodno ne daje da ga čuje i vidi.

Povodom njene prijave da joj je suprug oduzeo zajedničko dete i s njim napustio teritoriju Srbije, Prvo osnovno javno tužilaštvo saopštilo je juče da je MUP za Grad Beograd uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja radi pribavljanja svih relevantnih podataka i dokumentacije u cilju utvrđivanja svih okolnosti vezanih za ovaj događaj.

– Napominjemo da Prvo OJT već postupa po zahtevu za vraćanje maloletnog deteta na osnovu Haške konvencije o građanskopravnim aspektima međunarodne otmice dece. Taj zahtev je centralni organ švajcarske konfederacije preko našeg Ministarstva pravde dostavio MUP i tužilaštvu, a u cilju provera navoda oca M. L. da je, protivno odluci švajcarskog suda, majka J. L. s maloletnim detetom napustila teritoriju Švajcarske.

U tom predmetu, koji predstavlja kontraprijavu, vrše se provere, preciznije, zatražen je izveštaj Centra za socijalni rad, kao i spisi suda u postupku koji se vodi između navedenih lica u vezi s poveravanjem maloletnog deteta, a od J. L. je u policiji uzeta izjava na okolnosti navoda – saopštilo je tužilaštvo.

Ipak, Jelena za Kurir tvrdi da je u decembru prošle godine njen suprug lično kupio avionske karte da sve troje dođu u Srbiju, pri čemu je prvo ona došla sa detetom, a Mašan nekoliko dana posle njih.

– Temu razvoda smo pokrenuli još u Švajcarskoj i to više puta razmatrali. Kad smo došli ovde, došlo je do eskalacije odnosa, kada sam bila prinuđena da u januaru podnesem zahtev. Nakon što sam to uradila, on je u Švajcarskoj takođe podneo zahtev i prijavio Hašku konvenciju, čiji je postupak u toku, a nema nikakve odluke suda. On je sebi dao za pravo da, dok smo u procesu, odvede dete iz zemlje, i to bez pasoša – kaže Abramovićeva.

Mašan Lubarda je juče poručio za Kurir da će sve objasniti kada napravi dopis sa advokatima iz Švajcarske i Srbije.

– Tada ću govoriti o celom slučaju, a sve u interesu deteta. Ja živim za svoje dete, ono je bolje nego ikad – rekao je Lubarda, a na pitanje kako je dete prešlo granicu bez pasoša, rekao je da je “sve legalno, kao sve što radi u životu”.

Za medije je poručio i da Jelenina verzija priče ne odgovara istini.

– Ali ono što zasad mogu da kažem jeste da je odavno počela da zapostavlja naše dete. Mi svi živimo u Švajcarskoj i dete ovde pohađa školicu na nemačkom i engleskom jeziku, ali molim vas da sačekate nekoliko dana, tada ću reći punu istinu i izneti dokaze.

Ipak, njegova supruga Jelena kaže da je dete u Švajcarskoj neredovno išlo u vrtić jer je bilo na relaciji Srbija-Švajcarska.

– U Švajcarskoj smo imali privremeno boravište zbog prirode njegovog posla. Dete je tamo neredovno išlo u vrtić i slabo govori nemački, dok ima izuzetno napredan izgovor srpskog jezika. Navode o zapostavljanju deteta uopšte ne želim da komentarišem jer to nije istina.

Kako nezvanično saznajemo od izvora upućenih u ceo slučaj, otac je državljanin Slovenije koji je zaposlen u Švajcarskoj, a u prijavi koju je pokrenuo protiv supruge jer mu je odvela dete tvrdi da mu je švajcarski sud dao starateljstvo nad njim. Njegove navode nadležni organi tek treba da provere.



Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar