Nova katastrofa Liverpula: Siti rutinski do pobede, Salah dao lažnu nadu (VIDEO)

"Redsi" su izgledali kao turisti na stadionu "Etihad"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Mancgester City/Twitter

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su Liverpul na stadionu “Etihad” rezultatom 4:1 u okviru 29. kola Premijer lige.

Uprkos tome što su bili dosta oslabljeni odstustvom Fila Fodena i Erlinga Halanda, fudbaleri Sitija su lako izašli na kraj sa klubom kojem su davane najveće šanse uz upravo Siti da osvoji Premijer ligu, ali četa Jirgena Klopa sada strahuje i za Ligu šampiona.

Golove za Siti su postigli, Alvarez, De Brujne, Gundoan i Griliš, dok je jedini gol za Liverpul bio delo Mohameda Salaha.

Uvodni deo utakmice je počeo onako kako je bilo i očekivano. Siti je od uvodnih minuta zaključao loptu i krenuo da plete mrežu oko kaznenog prostora gostiju.

Utakmicu je otvorio Mohamed Salah pogodtkom u 17. minutu. Žota je pobegao odbrani Građana na jednu dubinsku loptu, delovalo je da mu beži lopta posle prijema, ali je na nju natrčao Egipćanin i zakucao je iza leđa Edersona

Nestvarno drugo poluvreme odigrali su Građani i počistili velikog rivala, koji je bio konkurentan samo prvi deo. Uzalud što su Redsi poveli preko Mohameda Salaha i igrali solidno pola sata, kada su se raspali ili možda tačnije upali u mašineriju zvana “Gvardiolin šampionski tim”.

Preokret je pokrenula Halandova zamena Hulijan Alvares, zvani Pauk, koji je odbranu Liverpula vezao kao da je pleo sopstvenu mrežu s obzirom na nadimak. Prvak sveta sa Argentinom je prvo izjednačio u prvom delu na sjajan pas Džeka Griliša, što je bio samo uvod u pravu rapsodiju u drugih 45 minuta.

Već u prvom minutu nastavka Alvares je odličnim pasom razbio postavku protivnika, Rijad Marez je proleteo po desnom boku i idealno poslužio Kevina De Brujnea za 2:1. Kao da je u tom trenutku potpuno klonuo Liverpul.

Probio je Marez po levoj strani, vratio loptu u srce kaznenog prostora, gde je bio Belgijanac koji je samo pospremio loptu u mrežu.

Nepunih deset minuta je prošlo, a Liverpul je primio novi gol.

Sada je to bilo od strane Ilkaja Gundoana, koji se našao na pravom mestu u pravo vreme i posle odbitka od strane Alisona, loptu vratio u mrežu Brazilca.

Tačku na i je stavio Džek Griliš golom u 74. minutu, i tada je otklonio sve dileme po pitanju pobednika meča.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar