Vilander: “Pet setova sa Rafom i Novakom u Parizu? Previše za Alkarasa”

Šveđanin je analizirajući igru trenutnog broja jedan, poručio kako će se Srbin i Španac, koji imaju po 22 grend slem titule i dalje pitati za sve

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Mats Vilander, nekadašnji broj jedan, smatra da Karlosu Alkarasu neće biti tako lako da bude bolji od Rafaela Nadala i Novaka Đokovića na Rolan Garosu.

Iako je do narednog grend slema ostalo još dva meseca, Šveđanin je analizirajući igru trenutnog broja jedan, poručio kako će se Srbin i Španac, koji imaju po 22 grend slem titule i dalje pitati za sve.

Mats smatra da teniser iz Mursije i dalje nije spreman da u pet setova bude bolji od Novaka i Rafe.

– -Pitam se šta bi bilo sa Alkarasom u pet setova na šljaci. Može li da nastavi da šalje ubitačne udarce, da pravi izbor za izborom. Većina od njih bi morala da bude ispravna protiv Nadala i Đokovića na šljaci, a to je skoro nemoguće. Očigledno je da to još nismo videli, da neko na Rolan Garosu pobedi i Nadala i Đokovića, to je skoro nemoguće“, kaže Mats.

Vilander dodaje da Alkaras mora da nauči kako da igra na najsporijoj podlozi.

Kao što je Nadal naučio kako da igra na travi i bržim podlogama, tako će i Alkaras učiti kako da izvuče najbolju igru na šljaci. Protiv dvojice veterana, Nadala i Đokovića, to će biti od krucijalnog značaja jer će oni naći i najmanju slabost u nečijem kretanju ili udarcu. Mislim da će kod Alkarasa to biti kretanje. On je prebrz za klizavu podlogu kakva je šljaka – dodao je Šveđanin.

Naravno, teško je predvideti šta sve može da se dogodi.

 – Naravno, on može da dobije jednog od njih dvojice ako ima dobar dan, to je stvarno moguće. Ipak, moraće da bude malo veća pretnja ako želi tamo da pobedi i Nadala i Đokovića. Naravno, može da se desi da jedan od njih bude povređen. Onda ima samo jedan od njih tu i ne kažem da ne može da pobedi. Jednog dana će svakako osvojiti Frenč Open, ali me i dalje zanima da vidim kako će naći svoju najbolju igru u pet setova u Parizu –  zaključio je Vilander.

S druge strane, Simone Vanjoci, trener Janika Sinera, već sada je impresioniran igrama Alkarasa, koji je pobedio njegovog pulena nedavno u polufinalu u Indijan Velsu.

–  Pričamo o fenomenu. Sa 19 godina, niko nije igrao tako, čak ni Federer, Nadal ili Đoković. Niko od njih nije tako rano u karijeri imao tu punoću igre. Izvesno je da će još napredovati i da će to trajati godinama. Ali ne moramo da se trkamo sa njim, već sa Janikom i da vidimo kako da od njega napravimo najboljeg mogućeg igrača. To ćemo mu u njegovom timu pokušati da uradimo – poručio je Vanjoci.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar