Kineske vlasti u borbi protiv korupcije: Dvojica fudbalskih zvaničnika pod istragom

Nisu dati dodatni detalji o navodnim krivičnim delima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/ Youtube

Generalna uprava za sport u Kini saopštila je da su dvojica visokih kineskih zvaničnika pod istragom zbog “ozbiljnog kršenja zakona.”

Kako je saopšeno, pod istragom su šef odeljenja za takmičenja i šef disciplinske komisije Fudbalskog saveza Kine (CFA), Huang Song i Vang Sjaoping.

Oni su poslednji u nizu fudbalskih rukovodilaca koji su upleteni u ovaj slučaj od novembra, među kojima je i predsednik Saveza Čen Sujuan.

Nisu dati dodatni detalji o navodnim krivičnim delima kada su najavljene istrage, ali taj izraz obično koriste kineske vladine agencije za označavanje korupcije.

Kineski predsednik Si Đinping je veliki ljubitelj fudbala i ne krije želju da bi voleo da Kina bude domaćin Svetskog prvenstva.

Međutim, njegova kampanja za borbu protiv korupcije je zahvatila domaći fudbal poslednjih meseci, pogađajući taj sektor koji je već opterećen finansijskim problemima i uticajem politike protiv koronavirusa.

Istraga je takođe obuhvatila i “nekoliko” profesionalnih fudbalera u prve dve kineske lige, objavio je danas lokalni list pozivajući se na neimenovane izvore.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar