Tri donora SPASILA život Egipćaninu koji je živ GOREO kako bi spasio decu: Ovo mu je druga operacija

Scene su bile potresne, jer je otac živ goreo na terasi pokušavajući da sa spoljašnje strane uđe u sobu i spasi decu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/Kosovo oline Live/Društvene mreže

Egipatski državljanin A. A. koji je teško povređen početkom marta u jezivom požaru u kome je u trenu ostao bez svojih četvoro mališana nakon vatre koja je buknula u porodičnom stanu u Novom Pazaru, operisan je po drugi put i donirana mu je koža.

Požar se, podsetimo, dogodio 5. marta oko sedam sati ujutru u porodičnom domu u Pazaru kada se, kako se sumnja, zapalio veš koji je bio na grejalici u dečjoj sobi. Vatrogasci su tada ubrzo stigli na teren, a scene su bile potresne, jer je otac živ goreo na terasi pokušavajući da sa spoljašnje strane uđe u sobu i spasi decu, ali nažalost nije uspeo. Troje dece je ugljenisano, dok je četvrti dečak dovezen u bolnicu, ali je preminuo. Tom prilikom roditelji nastradale dece zadobili su teške povrede, a majka dečice A. A. u bolnici je saznala da je trudna.

Porodica A. A. iz Egipta danima je nakon požara na društvenim mrežama apelovala na sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti da pomognu njihovom voljenom koji je imao preko 50 odsto opekotina na telu. Rođaka A. A. je na Fejsbuku navela da je on operisan po drugi put i da ga sada očekuje velika borba, ali mu na svu sreću nisu više potrebni donatori kože koja mu je bikla neophodna.

– Hvala svima na pruženoj podršci, kao i na tome da ste hteli da donirate kožu za mog brata A. A. i da date krv, ali želim da vas obavestim da to za sada više neće biti potrebno. Moj brat je imao operaciju u sredu, doniranje kože sa tri donora i lekar nas je uverio da je za sada sve uredu, iako ga ubrzo čeka novi niz operacija i dug period oporavka – napisala je rođaka povređenog na društvenim mrežama.

Ona je između ostalog zamolila sve da se mole za ozdravljenje njenog brata i snajke.

– Prvobitno je transplatacija kože bila zakazana za 7. marta, ali je odložena jer tadašnji donatori nisu bili podobni za takav medicinski podvig. Jedan od donora kože je i rođeni brat A. A. koji je nakon tragedije došao u Srbiju – navela je rođaka teško povređenog.

Beba stara šest meseci, brizanci od tri godine i petogodišnji dečak sahranjeni su u Novom Pazaru, a njihova majka je tek nakon toga saznala da je ostala bez četri naslednika, kao i da je u blagoslovenom stanju.

Inače, da podsetimo, Dr Šefćet Hajrović iz Opšte bolnice u Novom Pazaru, nakon tragedije, rekao je za medije da su deca dovezena kolima Hitne pomoći, a da je njih otac u veoma lošem stanju.

– Otac ima preko 50 odsto opekotina na telu, a imao je i problema sa disajnim putevima. Intubiran je i posle stabilizacije hitno je transportovan za Beograd. Majka dece imala je lakše opekotine na čelu i rukama, i ona je ostala na posmatranju na Odeljenju hirurgije u novopazarskoj bolnici – rekao je tada dr Hajrović.



Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar