Lesor se oglasio povodom napada na Petruševa: Evo zbog čega je centar Partizana udario Zvezdinog igrača!

Čekalo se njegovo objašnjenje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: aba-liga.com

Lesor se najpre tokom četvrte deonice sukobio sa Petruševim nakon jednog grubog faula, a onda pričekao da istekne vreme “večitog derbija” i na samom kraju meča ponovo krenuo na srpskog košarkaša. Tom prilikom je Lesor najpre odgurnuo Petruševa, a onda ga i udario pesnicom u glavu, dok je očigledno bilo da Filip Petrušev ne želi da se fizički obračuna sa Francuzem.

Neće biti krivične prijave za Lesora, jer kako Sportal saznaje, uprkos brojnim glasinama da će Tužilaštvo dati nalog za privođenje košarkaša Partizana Matijasa Lesora radi davanja izjave zbog udaranja Filipa Petruševa na utakmici Partizan – Crvena zvezda, to se neće dogoditi.

Kako je potvrđeno Sportalu u samom Tužilaštvu, procenjeno je da tu nema krivične odgovornosti igrača, već da je to pitanje disciplinske odgovornosti. Ukratko, Tužilaštvo smatra da ovim slučajem treba da se bavi klub i liga u kojoj igrač nastupa.

Sada se u izjavi za “Mozzart Sport” oglasio i Matijas Lesor.

– Prvo, želim da se izvinim navijačima i ljudima koji nas podržavaju, i onima koji vole isport. Kao i navijačima koji su mi iskazali su mi neverovatnu ljubav i poštovanje, takođe mojim saigračima, stručnom štabu i celoj organizaciji što sam onako reagovao. Zbog prezentovanja sebe i ovog kluba u lošem svetulu. Kao sportisti moramo da se držimo visokih standarda, i moramo uvek da se ponašamo primereno u svakoj situaciji, kaže Lesor.

Objasnio je i zašto je udario Petruševa.

– Međutim, hteo bih da naglasim: prvi put u devet godina profesionalnog bavljenja košarkom sam akter ovakvog incidenta, za razliku od drugog protagoniste koji ima istoriju učešća u ovakvim situacijama i haosu. Osetio sam potrebu da zaštitim sebe i moje dostojanstvo nakon brojnih provokacija i nakon što me je dotični u četvrtoj četvrtini udario. Ne toliko jako, ali dovoljno da mi izbije vazduh. Da su to bile samo reči, ne bih uopšte reagovao. I ostavio bih to na čistoj košarkaškoj borbi, ne bih izgubio pribranost, kao što jesam. Ovo nije izgovor, ali verujem da naši navijači i navijači uopšte, koji su gledali jučerašnju utakmicu, trebalo bi da znaju šta se desilo. Istina je da nisam napao, već reagovao. Nažalost, na način koji je pogrešan, na način koji ne bi trebalo da se desi na košarkaškom terenu. Trebalo je samo da uživam u velikoj pobedi sa mojim saigračima i navijačima, zaključio je Lesor.



Izvor: Objektiv.rs, Sportal.blic.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar