Gagić: Zvezdi želim mnogo zdravlja, sreće i da Partizan pobedi!

Nekadašnji centar crno-belih pričao je o večitom derbiju, planovima sa Borcem kao i najvećem NBA prospektu Viktoru Vembanjani

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/YouTube

Pokazao je zube čačanski Borac ekipi Crvene zvezde u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća. Dobio prvu četvrtinu na krilima odlične igre Đorđa Gagića, držao se do poluvremena, ali kako je meč odmicao tako se sve više osećala razlika u kvalitetu. Puleni Duška Ivanovića su polako preuzimali konce igre, da bi serijom trojki u trećoj deonici slomili otpor rivala i na kraju došli do ubedljive pobede (89:64).

Bivši centar Partizana je susret okončao sa 14 poena, ostavio dobar utisak protiv evroligaške unutrašnje linije Zvezde u prvom poluvremenu i zadovoljan je izdanjem svog tima, koji je u prethodnom periodu imao određenih kadrovskih problema, te je i na Kup doputovao bez nekolicine prvotimaca i sa par mladih igrača:

– S obzirom na sve okolnosti koje su nas zadesile, pokazali smo karakter. Od Cibone, preko Partizana, sada protiv Zvezde, pokazali smo kvalitet iako nismo u kompletnom sastavu. Neki igrači su se vratili posle virusa, što je maltene gore od povrede, nema energije, treba da se uđe u ritam… Ipak, pokazali smo da možemo da se nosimo i sa najvećima. Igrali smo odlično u prvom poluvremenu, u drugom – to je Zvezda. Velika je razlika, nismo uspeli da izdržimo i šta je tu je. Opravdali su ulogu favorita i želim im svu sreću, mnogo zdravlja i da Partizan osvoji – rekao je Gagić za Mozzart Sport posle četvrtfinalnog susreta u Nišu.

Ne krije da ga dueli sa crveno-belima, sa kojima se dugi niz godina borio dok je nosio crno-beli dres, posebno inspirišu:

– Bitno mi je da ostanem u ritmu. Zvezda me uvek motiviše, volim da pokažem svoj kvalitet, koji je konstantan. Igram kako igram i to je to. Naravno da uvek dam, što kažu, 110 odsto i uvek volim da pobedim Zvezdu, pružim joj veliki otpor i nadam se da sam ih dovoljno izmorio za sutrašnji meč”, dodao je centar koji je sezonu počeo u Francuskoj i tek krajem prošle godine stigao u Čačak.

Ada Bloa je bila Gagićeva stanica u elitnom rangu francuske košarke. Odlično je počeo sezonu u novom klubu, ekipa koja je minulog leta izborila promociju u LNB Pro A ligu je krenula sa tri pobede:

– Počeo sam u Francuskoj, igrali smo dobro, sve je bilo u redu, ali to je drugačija košarka. Fokusirani su na NBA sistem i ka njemu teže. Izuzetna je organizacija, ali to je totalno druga košarka, mnogo više individualna od timske, kako igramo ovde. Mnogo je više fizikalija i atrakcije, ali ponavljam, mnogo manje timske igre – priča za Mocart Sport Gagić

Imao je prilike da se u Francuskoj odmeri i sa francuskim čudom prirode – Viktorom Vembanjamom:

– Deluje mršavo, ali to je neverovatno kolike su to ruke, kako se kreće… Zaista se retko sreće takav igrač. Teško je igrati protiv njega, napraviti poziciju za šut… Ogroman je. Ima strašan osećaj u rukama i neverovatno je kako dribla loptu sa tom visinom. Stvarno je nesvakidašnji – rekao je Gagić o momku kojem se predviđa da će biti prvi pik na narednom NBA draftu.

Ipak, odlučio je posle nekoliko meseci da se vrati kući. Sada ga čeka borba sa Borcem u ABA ligi, gde su ciljevi ekipe Dejana Mijatovića jasni:

– Kada je krenulo da se insistira na individualizmu nisam se pronašao. Igram timsku košarku, škola mi je u Partizanu. Video sam da iskačem, a malo sam hteo da se vratim i kući. Nedostajala mi je, nedostajao mi je i sin. Leglo mi je što me je zvao Džoli, tu je i moj prijatelj iz pelena Sava Lešić. Lepo mi je u Čačku, jeste malo teža sitaucija, ali uhvatili smo ritam, dobro igramo, tim se vraća, vraća tu hemiju posle svega što smo imali i u Zadru, pa odluke da se igra iako smo imali bolesnih igrača… To je bilo i prošlo, dižemo glavu gore, borimo se dalje i trudićemo se da ostvarimo ciljeve”, istakao je Đorđe Gagić u razgovoru za naš portal i potom poentirao, “Prvi nam je cilj da izborimo opstanak u ABA, a onda i da napravimo što bolji rezultata. Mart nam je udarni mesec, sa utakmicama koje moramo da dobijemo, pogotovu na domaćem terenu. Nadam se da nas neće kačiti povrede i bolesti, da možemo da uhvatimo ritam, zajedno treniramo- zaključio je centar Borca

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar