Mikaela Šifrin uručila otkaz treneru tokom SP u Meribelu

Uručila je otkaz treneru samo dan uoči trke veleslaloma

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Mikaela Šifrin 2
Tanjug/AP Photo/Marco Trovati

Američka skijašica Mikaela Šifrin saopštila je da je prekinula saradnju sa svojim dugogodišnjim trenerom Majkom Dejem, prenosi AP.

Saopštenje je objavio američki skijaški tim tokom Svetskog prvenstva u francuskom Meribelu.

– Posle sedam sezona rada sa Dejem, odlučila sam da u sledeću fazu karijere uđem sa novim trenerom. Želim da se zahvalim Majku i da mu odam priznanje za sav njegov rad i posvećenost tokom poslednjih nekoliko godina – rekla je Šifrin u izjavi koju je preneo američki skijaški tim.

Mikaela Šifrin je uručila otkaz treneru samo dan uoči trke veleslaloma na SP u Meribelu. Ona je pre nekoliko dana osvojila srebro na SP u superveleslalomu.

Američki mediji podsećaju da je Šifrin ove sezone uspela da obori rekord Lindzi Von od 82 pobede na Svetskom kupu u ženskoj konkurenciji. Ona se nalazi na pobedu od ukupnog rekorda od 86 trijumfa, koji drži legendarni švedski skijaš Ingemar Stenmark.

– Šifrin će nastaviti sa novim timom uz podršku trenera američkog skijaškog tima do kraja sezone. Tim se zahvaljuje Deju na njegovom radu i velikom uspehu u poslednjih sedam godina – dodaje se u saopštenju američkog skijaškog tima.

Šifrin će se u subotu 18. februara takmičiti u slalomu na SP, pre nego što se vrati takmičenju u Svetskom kupu. Prvi trener ženskog američkog skijaškog tima je Pol Kristofič.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar