Marina Maljković: Već si se plasirao, ali to nije opravdanje da igraš na ovakvom nivou!

- Čestitam ekipi Bugarske na velikoj borbenosti. Uspele smo da se probudimo u drugom poluvremenu - poručila je Crvendakić

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Košarkaški savez Srbije/Nebojša Paraušić

Selektorka košarkašica Srbije Marina Maljković oglasila se posle pobede u poslednjem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo (102:76).

– Bugarska ima puno mladih igračica koje se bore, koje su agresivne, a to je najvažnija stvar od svega, ne koliko znaš, nego koliko si spreman da se boriš, tako da svaka čast mom kolegi i svima u ekipi, očigledno je da prave dobre stvari i želim im da nastave tim putem – izjavila je.

– Mi definitivno nismo odigrali dobru utakmicu, kvalitetno kao protiv Hrvatske u Beogradu. Nije sporno da dođe do malog manjka koncentracije, kada dođeš ovde a već si se plasirao na Evropsko prvenstvo, ali to nije opravdanje da igraš na ovakvom nivou. Pobedili smo na kraju, ali naravno da smo nezadovoljni i ovom utakmicom, Bugarska je uspela dva puta, iako smo ih dobili velikom razlikom na kraju, da nam nanese dosta muka i morali smo mnogo da se potrudimo da bismo ih pobedili – rekla je Maljković, a prenosi sajt KSS.

Kapiten Srbije Tina Krajišnik ističe da, uprkos pobedi sa dosta velikom razlikom, nisu zadovoljne igrom, naročito u prvom poluvremenu, gde je nedostajalo dosta koncentracije, pogotovo u odbrani.

– Postoje određene stvari na kojima treba da radimo, popravimo ili da povratimo ono što nas krasi kao ekipu. Na neki način ova utakmica nam je bila teška i mentalno, jer smo već ostvarili plasman na EP. Bugarska je pružila dosta dobar otpor i čestitam im na tome – rekla je Krajišnik.

Aleksandra Crvendakić rekla je da je utakmica bila dosta teška, imajući u vidu da se ekipa već plasirala na EP.

– Čestitam ekipi Bugarske na velikoj borbenosti. Uspele smo da se probudimo u drugom poluvremenu, nije ovo bila igra koju je trebalo da pokažemo. Imamo dosta vremena tokom leta da popravimo neke stvari i spremne dočekamo Evropsko prvenstvo – poručila je Crvendakić.

Bonus video:Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar