Evroliga objavila detaljnu statistiku: Niko ne šutira kao Partizan!

Pobedivši u osam od poslednjih 10 utakmica, beogradski velikan je napravio najunikatniji rezime lige

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: KK Partizan

Košarkaši Partizana u poslednjih par kola su drastično popravili formu, i sada deluju kao punopravni konkurent za učešće u Top 8 Evrolige,

Crno-beli su sa dve pobede, nad ASVEL-om i Žalgirisom stigli do deobe sedme pozicije koja vodi u plej-of.

Pobedivši u osam od poslednjih 10 utakmica, beogradski velikan je napravio najunikatniji rezime lige – trenutno je na prvom mestu u ofanzivnoj efikasnosti i na poslednjem u defanzivnoj.

Poređenjem Partizanove tabele šuteva sa pet narednih najefikasnijih napada, daje zanimljiv uvid u to šta Partizan čini tako eksplozivnim, ali i šta je potrebno timu da bi se u ovom trenutku razlikovao od ostatka konkurencije.

FOTO: Euroleague

Partizanovi strelci se na prvi pogled izdvajaju kao najagresivniji među ovim timovima u šutevima sa poludistance, sa drastičnom razlikom.

Predvode ligu sa 34% skok-šuteva unutar zone za dva poena, i najefikasniji su sa 47% pogodaka.

Kevin Panter je predvodnik Partizana u tim pokušajima,kao i efikasnosti istih, dok su Jam Madar, Džejms Nanali i Dante Egzum takođe šutirali sa poludistance iznad proseka.

Njihova preciznost sa tih pozicija izaziva posebno korigovanje odbrane protivničke ekipe, i deo je razloga što su crno-beli na drugom mestu u zakucavanjima i otvorenim šutevima.

Iako su bili iznenađujuće slabi iz uglova, gde uglavnom možemo videti samo Zeka Ledeja da šutira, Partizan ipak “predvodi” ligu u procentu uspešnog šuta za tri poena – 39,4%, pogađajući trojke na ogromnom nivou iznad proseka.

Uprkos tome što su jedini tim koji je pogodio znatno više šuteva iz driblinga za dva poena u odnosu na tri, crno-beli su i dalje na drugom mestu u Evroligi po efikasnosti skok-šuteva i prvi po ukupnoj efikasnosti sa perimetra:

-To je impresivan podvig koji zahteva redak nivo veštine šuta sa poludistance, ali i od presudne važnosti, pošto je skok-šut ključna razlika među najboljim napadima ove sezone- ističe se u analizi.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar