Mehmedović SVOJOM GLUPOŠĆU pravi od Srbije neprijatelja: Od lojalne Republike Srpske stvara novi problem

Mehmedović bez trunke razuma pravi od Srbije neprijatelja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen

Srbija je pokazala sve poštovanje prema Bošnjacima u našoj zemlji, kao i poštovanje prema Bosni i Hercegovini, ali jurišnik Bakira Izetbegovića svojom glupošću pali vatre koje nikome dobro ne mogu doneti, a pogotovo ne bošnjacima.

Naime, zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović je, ničim izazvan, pokrenuo inicijativu: “U RS-u i Srbiji treba oformiti zajednice bošnjačkih opštna”.

U Slobodnoj Bosni pojavio se tekst u kojem on traži prava koja imaju Srbi u RS za Bošnjake u Srbiji.

Mehmedović bez trunke razuma pravi od Srbije neprijatelja, a od lojalne Republike Srpske stvara novi problem.

– Državni zastupnik (SDA) osvrnuo se na sve jače pritiske na vladu Albina Kurtija da se na Kosovu oformi zajednica srpskih općina (ZSO), te na rasprave zastupnika u Skupštini Srbije, kao i poruke predsednika susedne države Aleksandra Vučića da će učiniti sve kako bi se formirala ZSO, ali i dovođenje u vezu bh. entiteta RS i Kosova – piše u tekstu Slobodne Bosne i dodaje se:

– Ponukan poslednjim događanjima, posebno raspravom o Kosovu u Skupštini Srbije, pokrećem inicijativu za usklađivanje statusa Bošnjaka u regionu sa dostignutim statusom Srba u Bosni i Hercegovini i na Kosovu. Stoga, pozivam sve relevantne političke faktore na osnivanje zajednice bošnjačkih opština u RS-u i u Srbiji, pozivajući se na evropske regionalne forme u regionalnoj saradnji lokalnih samouprava. Vreme je da se uspostavi ravnoteža. Nacionalno označavanje entiteta RS zahteva adekvatan odgovor u uspostavljanju zajednice bošnjačkih opština u RS-u kako bi se ostvarila nacionalna ravnopravnost i omogućio intenzivniji povratak. Isti taj proces mora biti pokrenut i za Bošnjake u Srbiji – istakao je Mehmedović.

Pametnom je dovoljno da shvati da ovakve izjave nikom dobro neće doneti, a glupostima Bakirovog jurišnika nema kraja.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar