Grom udario dečaka na plaži: Snimljen jeziv trenutak, samo se srušio u vodu (VIDEO)

Dečak je hitno prevezen u dečju bolnicu u Vestmidu i nalazi se u kritičnom, ali stabilnom stanju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen Youtube/7NEWS Australia

Društvenim mrežama kruži jeziv video snimak na kojem je zabeležen trenutak kada je dečaka u Australiji udario grom dok je uživao u porodičnom danu na plaži. Dečaka, za kojeg se veruje da ima osam godina, pogodio je grom u Barak Pointu u Šelharboru na južnoj obali Novog Južnog Velsa u 17.30 u četvrtak, preneo je Dejli mejl.

Na snimku se vidi kako dečak sa roditeljima i mlađim bratom ulazi u vodu. Nekoliko trenutaka kasnije munja ga je udarila. Veruje se da je dečak iz Engleske i da je njegova porodica stigla u Australiju tek pre nedelju dana. Dečak je hitno prevezen u dečju bolnicu u Vestmidu i nalazi se u kritičnom, ali stabilnom stanju.

– Bilo je to baš kao šok niotkuda i u trenutku kada sam pogledao ka ulazu, niko nije bio svestan šta se dogodilo. Malo dete je upravo palo u vodu i njegova porodica, braća i sestre su mu pritrčali u pomoć da ga podignu što je brže moguće – rekao je svedok Sajmon Jang za 9Njuz.

Jedan svedok je rekao da su čuli udar groma pre nego što su se okrenuli i videli povređenog dečaka kojeg drže roditelji. Bolničar na intenzivnoj nezi Teri Morou rekao je da su dečaka iz vode izvukli spasioci na dasci.

– Kada je hitna pomoć stigla, preuzeli su ga i uspeli su da ga reanimiraju. Postupci tih spasilaca odigrali su presudnu ulogu u reanimaciji dečaka. Dete je takođe imalo opekotine po grudima koje su na licu mesta zbrinuli bolničari i medicinski tim hitne pomoći koji je stigao helikopterom hitne pomoći. Iako je ovo redak i nesrećan incident, to je podsetnik da kada ima nevremena u oblasti treba izbegavati da budete u vodenim oblastima i da je u zatvorenom prostoru najsigurnije – rekao je inspektor Morou, preneo je Dejli mejl.

Delovi Novog Južnog Južnog Velsa, uključujući oblast Velikog Volongonga, bili su pogođeni jakim olujama u četvrtak popodne. Ostale oluje su pogodile oblast Velikog Sidneja, uključujući delove zapadnog Sidneja i severne plaže.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Mondo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar