Vesić: Od danas most na Savi kod Ostružnice u punom profilu za sabraćaj (VIDEO)

Brzina će se kontrolisati kamerom sa radarom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Privatna arhiva

Danas je u punom profilu za saobraćaj pušten most na Savi kod Ostružnice, objavio je na svom fejsbuk profilu ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

Nakon uspešnog završetka izgradnje novog mosta za smer obilaznice Beograda, Bubanj Potok – Dobanovci, stvorili su se uslovi za sanaciju starog mosta koji je bio u funkciji više od 15 godina, pod teškim, neprestanim saobraćajem u oba smera, bio je jedini prelaz obilaznicom preko reke Save za više desetina hiljada vozača svakodnevno, podsetio je Vesić.

– Gradnja ovog, bezmalo dva kilometra dugog mosta, tokom 90-tih godina prošlog veka nije bila laka u vreme dok je Srbija bila pod sankcijama. Nakon završetka izgradnje 1999. godine, ne dočekavši da saobraćaj pređe preko njega, most je srušen u NATO agresiji. Most se ponovo uzdigao već 2005. godine, ponosno izrastajući iz sopstvenih ruševina uz pomoć vrednih neimara – naveo je Vesić.

Poslednjih 15 meseci izvršena je potpuna sanacija Ostružničkog mosta.

Vrednost posla iznosi oko 900 miliona dinara.

Danas je most pušten za saobraćaj, a narednih meseci nastaviće se radovi na donjem profilu mosta, zbog čega će brzina biti ograničena na 80 kilometara na sat, do završetka svih radova.

Brzina će se kontrolisati kamerom sa radarom.

– Republika Srbija je bogatija za još 2,2 kilometra autoputa sa najznačajnijim objektom na obilaznici grada Beograda – istakao je ministar Vesić.

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar