Poznata dama: Svi pamte Mariju i Bobu u Žikinoj dinastiji, a evo ko je žena Vladimira Petrovića (FOTO)

U čuvenom serijalu "Žikina dinastija" prikazana je Bobina neizmerna ljubav prema Mariji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube

Glumačku karijeru Vladimira Petrovića, iako se više ne bavi glumom, obeležila je uloga Bobe u kultnom filmu “Lude godine” iz sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka.

U čuvenom serijalu “Žikina dinastija” prikazana je Bobina neizmerna ljubav prema Mariji, te su svima Vladimir Petrović i pokojna Rialda Kadrić ostali u sećanju zaljubljenog srećnog para, ali u realnom životu njegova supruga je Jasminka Petrović, najtiražniji pisac za decu i mlade.

Jasminka je rođena 1960. godine u Beogradu. Studirala je španski jezik i književnost, a bavila se marketingom i novinarstvom. Bila je urednik dečje emisije na radiju, pisala je za mnoge časopise i učestvovala je u različitim programima koji podstiču dečju maštu i stvaralaštvo.

Napisala je jedanaest knjiga za decu koje su prevedene na mnoge strane jezike, a dobila je i više nagrada.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jasminka Petrovic (@jasminkapet)

Film “Leto kad sam naučila da letim” nastao je upravo po njenom istoimenom romanu. Knjiga je doživela osam izdanja, a kad je prvi put objavljena bila je proglašena za jednu od sto najboljih knjiga za decu na svetu.

– Provodim često leta na Hvaru, gde sam upoznala mnogu decu i shvatila da ih zanima puno neobičnih tema, uglavnom o odrastanju. Ipak, ovo nije autobiografski roman – otkrila je nagrađivana spisateljica za decu i tinejdžere.

Vladimir i Jasminka imaju dvoje dece, Igora i Anu.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar