“Običan malecki san” u Somboru: Milutinove slike biće praznik za oči ljubiteljima umetnosti

Milutinove slike su „lovci na dušu“ jer uspevaju da osvoje emociju svakog posmatrača

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Privatna arhiva

Likovni stvaralac iz Bijelog Polja, Milutin Obradović predstaviće svoja dela 21.12.2022 godine u 19 sati u Somboru u Galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić”. Postavku “Običan malecki san” čini 26 ulja na platnu.

Nakon velike i veoma zapažene izložbe koja je organizovana u galeriji Doma Vojske u Beogradu, u Junu mesecu 2022. godine Milutin Obradović predstaviće svoja dela u Somboru, galerija Kulturnog centra “Laza Kostić“.

Obradović će se u Somboru predstaviti sa 26 slika izrađenih u tehnici uljanih bolja na platnu, a izložba nosi naziv OBIČAN MALECKI SAN .

Svi izložbeni eksponati koji će pronaći svoje mesto na ovoj izložbi nastali su u periodu od 2019.- 2022. godine.

Izložba će biti otvorena do 20.01.2023 godine.

Na samoj svečanosti otvaranja koje će se dogoditi 21.12.2022 godine u 19h uvodnu reč imaće Slađana Dragićević Tošić urednica programa u Kulturnom centru “Laza Kostic“ Sombor, dok će izložbu proglasiti otvorenom direktorica Kulturnog centra “Laza Kostić“ Vesna Šašić.

Milutinove slike su „lovci na dušu“ jer uspevaju da osvoje emociju svakog posmatrača tj. imaju spoznaju božanskog bljeska u sebi.

Milutinova dela gaje osećajnost siromaštva i taštine, neke duhovne tišine i simboličkog razumevanja tačne podeljenosti čoveka i stvaraoca, dok sa druge strane svedoče o raskošu i lepoti pogleda koji sam za sebe postaje život.

Najačešći motivi na Milutinovim slikama su konji koji kroz jaku paletu jarkih boja i tehničko majstorstvo koje poseduje ovaj umetnik, vrlo direktno i lično komuniciraju sa posmatračem, zaključuje istoričarka umetnosti Aleksandra Popović.

BONUS VIDEO



Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar