Kirjos pod pritiskom pred Australijan open: “Nije lako biti u centru pažnje”

Kirjos je poznat po emocijama koje iskazuje na terenu, svađama sa publikom, ali i sa sudijama

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Nik Kirjos je rekao da oseća pritisak očekivanja dok se priprema za Australijan open, gde se nada da će osvojiti prvu grend slem titulu u karijeri.

Kirjos je godinu počeo osvajanjem titule u dublu na Australijan openu sa Tanasijem Kokinakisom, pre nego što je u finalu singla na Vimbldonu izgubio od srpskog tenisera Novaka Đokovića. Osvojio je titulu na turniru u Vašingtonu i plasirao se u četvrtfinale Ju Es opena.

Prvi grend slem turnir u sezoni počinje 16. januara u Melburnu, a Kirjos oseća pritisak očekivanja na domaćem terenu.

– Uvek sam verovao da je pritisak privilegija. U stvarnom životu nema mnogo pritiska da budete profesionalni teniser. Zarađujemo mnogo, putujemo po svetu sa omiljenim ljudima. Vidimo različite ljude, različite kulture. U šemi stvari, to nije pritisak, ali potpuno razumem izlazak na teren sa svim ovim očekivanjima da ‘Nik Kirjos sada ima legitimnu šansu da osvoji Australijan open’ i svi u Australiji očekuju velike stvari od mene – rekao je Kirjos za Jurosport.

– Ponekad ima mnogo toga da se podnese. Nije lako biti u centru pažnje – dodao je 22. teniser sveta.

Kirjos je poznat po emocijama koje iskazuje na terenu, svađama sa publikom, ali i sa sudijama. Navijači su sada prestali da ga gledaju kao takvog igrača i počeli da ga smatraju teniserom koji može da pobedi najbolje igrače sveta.

– Mislim da sam prihvatio taj izazov. Nije lako, zaista sam naporno radio da pokušam to da kanališem i iskoristim kao gorivo. Teško je biti ja. Kada osvojim turnir ili nešto vredno, oni uvek žele više. Nikada ne kažu: ‘U redu, vreme je za odmor’ već ‘Uradi to ponovo’ ili ‘Uradi to sada’ – dodao je.

Lejton Hjuit je poslednji Australijanac koji je osvojio grend slem, 2002. godine na Vimbldonu, a poslednji domaći igrač koji je trijumfovao u Melburnu bio je Mark Edmondson 1976. godine.

– Shvatio sam da ljudima nikada neće biti dosta. Mislim da sam postigao velike stvari u sportu i odakle sam krenuo. Zadovoljan sam sobom. Želim da postignem više za sebe, za ceo moj tim, a ne za nekog drugog – rekao je Kirjos.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar