Piperski postaje SVEDOK SARADNIK?! Poslao PORUKU preko advokata, ispričaće sve o zločinima “Vračaraca”

Među "vračarcima" je, kako je rekao izvor iz istrage, nakon hapšenja nastala panika

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Uroš Piperski, desna ruka Nikole Vušovića, vođe “Vračaraca”, navodno je ponudio tužilaštvu da u zamenu za blažu kaznu ispriča sve o pripremama atentata na Aleksandra Vučića, kao i da da dokaze za nove zločine. Nikola Kačarević takođe navodno se nudi za svedoka okrivljenog.

Uroš Piperski (33) i Nikola Kačarević (36), uhapšeni pripadnici vračarskog kriminalnog klana, na čijem čelu je bio Nikola Džoni Vušović (32), preko svojih advokata su se Specijalnom tužilaštvu ponudili da budu svedoci okrivljeni.

Piperski, koji je bio Vušovićeva desna ruka, trebalo bi da obezbedi čvrste dokaze o planovima za atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića. On će rasvetliti i nekoliko nerešenih ubistava, među kojima je i likvidacija fitnes-trenera Jova Kecmana.

S druge strane, Kačarević će, kako se nezvanično saznaje, tužilaštvu ispričati ko mu je naredio da “namesti” ubistvo Aleksandra Šarca u tržnom centru, ali i još nekoliko pokušaja likvidacija u Beogradu.

Panika “vračaraca”

Specijalno tužilaštvo juče je saslušalo 16 uhapšenih pripadnika opasne bande “Vračarci” zbog sumnje da su počinili tri ubistva i pokušali da likvidiraju još pet osoba. Nakon toga sud im je odredio jednomesečni pritvor, a za još 16 odbeglih mafijaša, među kojima je i Nikola Vušović, raspisana je poternica.

Među “Vračarcima” je, kako je rekao izvor iz istrage, nakon hapšenja nastala panika. Oni su u zamenu za blaže zatvorske kazne krenuli da se utrkuju i tužilaštvu nude različite dokaze kako bi postali svedoci okrivljeni.

Uroš Piperski, koji je uhapšen u Portugalu, među prvima je preko advokata poslao poruku Specijalnom tužilaštvu da je spreman da ispriča sve o zločinima “Vračaraca”.

– Piperski će biti veoma dragocen svedok jer je bio desna ruka Nikole Vušovića, zvanog Ludi Džoni. Vođa “vračaraca” ga je odredio da odrađuje sve poslove oko logistike, što je podrazumevalo organizaciju i planiranje ubistava i atentata. Piperski je nabavljao oružje ubicama, obezbeđivao im štek stanove i isplaćivao ih nakon obavljenog posla – rekao je izvor iz istrage i dodao:

– Vušović je, osim sa Piperskim, u klanu još komunicirao i sa Lukom Cerovićem i samo je njima prenosio naloge od Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i Radoja Zvicera, vođe kavačkog klana.

Kako je naveo Informerov izvor, Piperski je sad spreman da dokazima potkrepi tri likvidacije za koje se sumnjiče “Vračarci”, ali i da otkrije neka nerešena ubistva. On će, takođe, ispričati i sve što zna o planovima za atentat na predsednika Srbije.

– Piperski bi do detalja trebalo da ispriča ko je i kako ubio Aleksandra Halabrina (26), Dragana Ristića (61), zvanog Čađo, i Aleksandra Šarca. Takođe, osim ovih zlodela koja se “Vračarcima” već stavljaju na teret, Piperski bi, između ostalog, trebalo da Specijalnom tužilaštvu pruži dokaze i za još nekoliko likvidacija, među kojima je i ubistvo Jova Kecmana, fitnes-trenera – rekao je sagovornik.

Namestio Šarca?

Tužilaštvu za organizovani kriminal za svedoka okrivljenog ponudio se i Nikola Kačarević, kog je Srđan Lalić na suđenju Belivuku i njegovim koljačima označio kao osobu koja je 17. oktobra 2020. “namestila” ubistvo Aleksandra Šarca u tržnom centru “Ušće”.

– Kačarević je već u policiji rekao da je spreman na saradnju, da ima određena saznanja o likvidaciji Šarca, kao i da je upoznat sa detaljima još nekih pokušaja likvidacija u Beogradu – naveo je izvor iz istrage.

Podsetimo, “Vračarci” se sumnjiče da su u periodu od 2019. do 11. novembra 2022. godine iz koristoljublja i drugih niskih pobuda na podmukao način likvidirali Aleksandra Šarca, Aleksandra Halabrina i Dragana Ristića. Oni se terete da su pokušali da ubiju Samira Divljanovića, Miloša Nilovića, Andriju Zarića, Arsenija Stefanovića i sada pokojnog Lazara Vukićevića.

Ko je bio Jovo Kecman?

Fitnes-trener Jovo Kecman nestao je 24. septembra 2020. godine u Malom Mokrom Lugu, kada je prema priči njegove porodice, krenuo da se nađe sa drugom. Navodno ga je taj prijatelj s kojim se našao odvezao do glavne ulice u ovom naselju, nakon čega se Kecmanu gubi svaki trag. Trener je kod sebe imao 16.000 evra, koje mu je otac dao, ali nikome nije želeo da kaže zbog čega je poneo taj novac. Kao fitnes-trener i vlasnik teretane trenirao je brojne poznate ličnosti, među kojima i manekenku Dejanu Živković, pevačice Eminu Jahović i Dušicu Grabović…

BONUS VIDEO:



Izvor: Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar