“Ne izručujte me, UBIĆE ME u Crnoj Gori”: ŠOK tvrdnje škaljarca uhapšenog u Hrvatskoj, oglasio se advokat

I dalje se proverava da li je Vlaović krio Mijuškovića u Hrvatskoj od momenta kada je postao lice sa poternice

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Mup, Printscreen

Nikšićanin Vladan Mijušković (37), koga je uhapsila hrvatska policija, a koga Viši sud u Podgorici traži zbog sumnje da je pripadnik „škaljarskog klana” i da je sudelovao u stvaranju kriminalne organizacije, traži da ga Hrvati nikako ne izruče Crnoj Gori, jer se boji likvidacije.

Prema nezvaničnim saznanjima, on je preko svog advokata iz Splita Edvarda Sušeca policiji izneo sumnje da neće imati fer suđenje u matičnoj državi i da je spreman da pristane na sporazum o priznavanju krivice kako za krivotvorenje dokumenata, tako i za zločinačko udruživanje, samo da bi kaznu služio u Hrvatskoj.

– On se od 23. septembra nalazi u ekstradicionom istražnom zatvoru i u roku od 40 dana bi trebalo da bude izručen vlastima Crne Gore, naravno ako sud u Splitu ne donese drugačije rešenje – otkriva izvor Slobodne Dalmacije.

Čovek koji je uhapšen dok je u posedu imao lažne dokumente Slovenije na ime Miloš Đukanović smatra da postoji umešanost njegovih progonitelja, kako on zove tužilaštvo Crne Gore, u korupciju i boji se da će biti ugrožena i bezbednost njegove porodice ako bude izručen.

– Kao dodatne dokaze on navodi saznanje da je ubijen Jovan Vukotić, označen kao vođa „škaljarskog klana”, kao i da je u Hrvatskoj likvidiran navodni pripadnik te grupe. To po Mijuškoviću znači da je rivalski „kavački klan” duboko ukorenjen u sve pore društvenog života u Crnoj Gori i da sve to dokazuje njihovu upornost i opravdava njegove zle slutnje u slučaju izručenja – navodi Slobodna Dalmacija.

Foto: Privatna arhiva

ADVOKAT SVE POTVRDIO

I sam advokat Sušec je potvrdio verodostojnost navoda da Mijušković ne želi da bude izručen Crnoj Gori.

– Moj klijent sumnja da će imati pošteno suđenje u državi koja ga traži i više veruje hrvatskom pravosuđu. Kao pravnik, sagledavajući sve poslednje događaje u regiji i suđenja koja se događaju, više vere polažem u hrvatsko pravosuđe, jer je ipak to deo evropskog kontinuiteta i pravne tradicije nasuprot raritetima jugoslovenskog kazneno-pravnog sistema – rekao je Sušec.

Mijušković je inače živeo u iznajmljenom apartmanu, a uprkos pričama da je navodno uhapšen sasvim slučajno, moguće je da to hapšenje ima veze sa ubistvom Gorana Vlaovića, zbog koga je uhapšen pod sumnjom da je direktni likvidator Duško Tanasković.

I dalje se proverava da li je Vlaović krio Mijuškovića u Hrvatskoj od momenta kada je postao lice sa poternice.

Piše: EKIPA OBJEKTIVA

OSTATAK OVE I OSTALE AKTUELNE TEME MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 05. OKTOBAR

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar