Dok je išla sestri na sahranu, pred očima je POGINULA i druga sestra: Sudbina naše dive tera SUZE na oči

Život je nije mazio

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
foto: Printscreen Youtube

Jadranka Stojaković, rođena je 1950. godine u Sarajevu, gde je i počela sa svojom jedinstvenom muzičkom karijerom.

Tokom kasnih 1970-ih počela je da se bavi obradom bosanskih sevdalinki i starih gradskih ljubavnih pesama koje skoro svi znaju u novom muzičkom aranžmanu.

Publika je Jadranku Stojaković zapamtila po pesmama “Sve smo mogli mi”, “Ima neka tajna veza”, “Muzika je svirala”, “Čarobnjaci”, “Što te nema” i mnogim drugim, ali ono što mnogi ne znaju je da je ovaj anđeoski glas, na čiju osećajnost niko nije ostao imun, inspiraciju crpeo iz dna bolne duše i života koji je nije nimalo mazio.

– Život mi je bio težak još od detinjstva. Do pete godine živela sam sa majkom, koja se selila iz mesta u mesto, pa sam prešla kod babe, a onda su brigu o meni preuzeli ujak i njegova žena. I oni su se selili po celoj Nemačkoj, Norveškoj i Španiji – ispričala je ona svojevremeno, prenosi Puls online.

Foto: Youtube/Printscreen/
Radio-televizija Vojvodine

Svoju muzičku karijeru započela je u američkim džez klubovima po Nemačkoj, a uspeh ju je odveo čak do Japana.

Nažalost, uspešnu karijeru prekinuo je rat na našim prostorima. Kako je govorila, nije mogla da uživa u svom uspehu dok neprestano razmišlja o tome kako su njeni bližnji i da li su uopšte živi.

Ona je u Japanu boravila čak 23 godine, a tokom rata je u njen stan u Sarajevu ušao nepoznat čovek i na prevaru ga prodao, piše pomenuti portal.

Ni to nije ono najgore što je zadesilo pevačicu raskošnog glasa. Naime, kada je iz Japana došla na sahranu svoje sestre, na putu do groblja, u autu ispred njenog, poginula joj je i druga sestra.

Slomljena tugom nekako je smogla snage da nastavi sa svojim životom, ali je 2010. godine zadesila nova tragedija. Prilikom izlaska na binu tokom jednog nastupa, pala je i zbog toga se njeno zdravstveno stanje naglo pogoršavalo. Ustanovljena joj je bolest motornog neurona ili amiotrofična lateralna skleroza.

– Noge su mi postepeno otkazivale dok nisam postala potpuno nepokretna – ispričala je ona jednom prilikom pevačica, prenosi pomenuti medij.

Svakog dana je gubila sve više snage, a kako nije uspela da povrati izgubljeni stan u Sarajevu, život je nastavila u Banjaluci.

Foto: Printscreen/Youtube/B92

Iako pred kraj života jedva da je mogla da govori, zadržala je svoj duh.

– Interesantno je to kada se u životu čovek zapita šta je to sreća i koliko svesno utičemo na svoje pozitivne misli, na svoja dobra dela. Ako mene danas pitate šta bih želela, to bi se odnosilo na sve. Volela bih da ljudi razmisle o sebi i o svom životu – rekla je ona u jednom od svojih poslednjih intervjua za Dnevni avaz.

Tada je istakla i to da su je svi zaboravili.

– Ne mogu se setiti ko mi je dolazio u poslednje vreme. Nema više mene. To je to, nemam ni glasa. Ne mogu više, bolest mi je uzela sve. Ne mogu više da sviram, ali često sanjam muziku. Živim ceo život s njom i kao da imam koncerte dok spavam. Još mogu da je osetim, još mogu da je čujem – rekla je tada Jadranka.

Preminula je u Banjaluci 3. maja 2016. godine.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar