Otišao da kupi SLADOLED u Hrvatskoj, pa doživeo šok: Zbog ovih REČI na kasi mu je sve preselo

kupac je natrpao kolica omiljenom poslasticom, ali nije znao da su cene u evrima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Cene u Hrvatskoj uglavnom su izražene u kunama, ali odnedavno se mogu naći i u evrima. Tako se jedan kupac grdno prevario kada je uzimao sladoled iz zamrzivača.

Svaki kupac je imao određena iskustva u radnjama sa nerazumevanjem cena proizvoda. Mnogi ljudi pomisle da je neki proizvod na akciji ili nisu dobro videli cenu pa se na kasi neprijatno iznanade.

Takav slučaj se desio u Hrvatskoj, kupac je natrpao kolica omiljenim sladoledom misleći da je na akciji. Njegova cena iznosi 12 kuna (187 dinara), ali kupac je mislio da je cena 1,70 kuna na akciji, a ne da je reč o evrima.

– To vam je cena u evrima, a ne u kunama – rekla mu je blagajnica, pa je vratio sladoled.

Do ovakve situacije u radnjama je dovelo dvojno prikazivanje cena u Hrvatskoj. Jedan trgovački lanac je prvi uveo dvojno prikazivanje cena dva meseca pre zvaničnog roka, da bi olakšao građanima preračunavanje kuna u evre.

Evro kao zvanična valuta stiže u Hrvatsku 1. januara sledeće godine.

“U zakonskom roku će biti prikazana izmena cena i na karticama za cene u radnjama. Rok za dvojno isticanje cena je 5. septembar ali smo se odlučili za dvojno prikazivanje ranije kako bi kupcima bilo lakše da se što pre naviknu na novu valatu. U sklopu priprema za ulazak Hrvatske u Evropsku uniju jedna od obaveza trgovaca će biti isticanje dvojnih cena. Na veću ministara Evropske unije donesen je fiksni kurs konverzije evra i kune.” potvrdili su iz tog lanca.

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs, Večernji.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar