Šta je to “HIDRATANTNI SENDVIČ”? Sjajna tehnika nege uz koju će vam koža uvek biti meka i blistava

Hidratacija je važna i u letnjem periodu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Odavno je poznato kako vremenski uslovi, odnosno, vetar, niske i visoke temperature, mogu da utiču na zdravlje i izgled kože.

Postoje brojni preparati koji su namenjeni zaštiti, ali hidratacija se nekako uvek nametne kao prvi i osnovni korak, bez kog su svi ostali apsolutno beskorisni.

Temeljna hidratacija obezbeđuje koži elastičnost i sjaj, a dobro hidrirana koža duže zadržava mladolik izgled. Tehnika “hidratantnog sendviča” je idealan način da postignete dugotrajnu hidrataciju.

Termin “hidratantni sendvič” odnosi se na proces nanošenja više slojeva proizvoda za negu kože po određenom redu, u cilju što dužeg očuvanja vlažnosti kože.

Ukoliko se na kožu prvo stave lagani i vodenasti proizvodi koje koža upija, pa se nakon toga na nju nanesu teži i masniji proizvodi, vlažnost će se duže zadržati. Uz to, vlažna koža je bolji provodnik od suve, što znači da vrže i efikasnije upija hranjive sastojke iz preparata.

Foto: Shutterstock

Za početak, isprskajte lice vodenim sprejem, posle koga ćete naneti serum. Nakon toga, namažite gušću hidratantnu kremu, a na kraju stavite nekoliko kapi hranjivog ulja. Rezultat će vas očarati; vaša koža će biti blistava i baršunasto meka.

Kada je reč o koži lica, preporuka je da koristite i vazelin kao noćnu kremu, odnosno masku. Guste i masne kreme treba da izbegavate ako imate probleme sa aknama.

Ukoliko želite da hidrirate kožu usana i da one budu meke i sočne, preporučuje se da prvo malo pokvasite usta vodom sa česme. Nakon toga, namažite malo hidratantne kreme, preko koje ćete posle naneti i balzam sa usne.

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs, Prva

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar