Kako da odaberete NAJBOLJE trešnje na pijaci, koje su neukusne, a koje izgledaju lepo, ali su TRULE?

Poslušajte savete stručnjaka za odabir trešanja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia/- / Panthermedia / Profimedia

Sezona trešanja je uveliko počela, pa je dobro da ih iskoristite za sok ili da ih jedete sveže.

Prepune su vitamina i minerala, zbog čega su i te kako dobre za organizam.

Međutim, ako niste naučili kako da prepoznate one dobre na pijaci, ovi saveti će vam biti od koristi.

Kvalitet trešanja možete da proverite samo po izgledu ili mirisu, a stručnjaci savetuju da birate svetlije, sočne plodove koji nemaju oštećenja na površini, niti nabore na kožici.

Foto: Profimedia/Volodko Marina / Alamy / Alamy / Profimedia

Obratite pažnju na boju: ona se razlikuje od sorte do sorte, ali u svakom slučaju treba da bude ‘zasićena’. Kada se pritisne, trešnja treba da zadrži svoju gustinu. Ako je meka, onda je ili prezrela ili pokvarena, te takve trešnje izbegavajte da kupujete.

Prema rečima profesorke agronomije, Irine Mahonine, važno je da obratite pažnju na kožicu jer ćete samo tako znati da procenite zrelost ove voćke.

Ako se voće čuva u plastičnoj kesi, onda na njegovoj površini ne bi trebalo da bude znakova vlage. U suprotnom, to će ubrzati kvarenje i skratiti njihov rok trajanja.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, najžena.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar