Najbolje vežbe za svaku GRAĐU: Dovedite liniju do savršenstva na način koji VAŠEM telu najviše odgovara

Budite fit do leta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Svoju osnovnu građu, uistinu, ne možete da birate.

Možda vam to na prvu loptu zvuči kao nešto veoma ograničavajuće, ali istina je potpuno suprotna.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

To samo znači da svako od nas može da bude lep i zgodan na svoj način, a da je savršena linija potpuno individualna stvar. Potrebno je samo raditi nas određenom delu tela.

Građa jabuke – stomak

Ukoliko vam se sav višak masnoće nakuplja na stomaku i oko struka, bokovi su vam uski, a grudi povelike, za vašu građu se kaže da ima oblik jabuke.

svoje treninge možete započeti kardio vežbama, kako biste topili masti i tonirali svoje trbušne mišiće. za to se toplo preporučuje lagano trčanje koje kasnije može da se intenzivira, a nakon nekog vremena dodajte vežbe za toniranje mišića, poput plenkova i trbušnjaci.

Foto: Shutterstock

Građa kruške – butine

Nakupljanje sala oko kukova, zadnjice i butina i uzak gornji deo tela sa manjim grudima, predstavlja oblik kruške.

U oblikovanju donjeg dela tela, od velike pomoći je vožnja bicikla. Iako ne možete uočiti smanjenje, možete tonirati svoje noge čučnjevima, potiscima i savijanjem nogu, kao i podizanjem listova.

Građa peščanog sata – celo telo

Kada vam je uzak struk, a grudi i kukovi približno iste širine, obično se kaže da imate građu peščanog sata, a ako uz to imate i višak kilograma, verovatno će se masne naslage ravnomerno rasporediti po celom telu.

Kako biste smršali, potrebno je da radite vežbe koje pogađaju celo telo.Za ruke i gornji deo tela radite propadanja, triceps ekstenzije i benč pres. Dobre aerobne vežbe za gornji deo tela su plivanje, veslanje i skijaško trčanje. Vežbe koje smo naveli malopre a koje pogađaju donji deo tela, dobre su i za vas.

Građa flaute – struk

Mršave osobe kojima su grudi, struk i kukovi slične širine, obično se porede sa flautom. Masnoća na vašem telu, uglavnom se raspoređuje ravnomerno, ili vam, kada se ugojite, raste samo stomak.

Kako biste oblikovali svoje telo, možete raditi vežbe koje vam smanjuju struk, i tako dobiti na oblinama. Trudite se da tonirate trbušne mišiće prilagođenim vežbama, poput trbušnjaka, čučnjevaa i vertikalnih dodira prstiju (lezite ravno na leđa i podignite noge pravo u vazduh, a zatim posegnite da dodirnete nožne prste).

Foto: Shutterstock

Atletska građa – radite na svojim oblinama

Ova građa se upoređuje i sa obrnutim trouglom, što znači da su vam ramena i grudi izraženi, dok su kukovi i struk uski. Moguće je da ste taj izgled postigli i ranijim treninzima gornjeg dela tela.

Preporuka je da se usresredite na donji deo tela. Vežbama ciljajte butine i gluteus kako biste svoju građu doveli u ravnotežu. Aerobna aktivnost koja cilja na oblasti koje želite da razvijete će raditi. Preporučuju vam se čučnjevi, potisak nogama, savijanje nogu, vožnja bicikla i podizanje tegova.

“Plus sajz” – smanjite i oblikujte

Punačke dame obično imaju uravnotežen raspored masnoća u telu i preporuka je da, baš iz tog razloga, rade vežbe koje će pogađati različite delove tela.

Vama pogoduje to što ćete, kada smršate, potpuno izgubiti težinu. Preporučuje vam se i poseta nutricionisti kako biste poradili na sopstvenoj ishrani, jer gojaznost može da bude indikator različitih zdravstvenih problema.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Novosti Magazin

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar