Jedan čovek nedostaje Đokoviću: Ovo je najveći Novakov problem?

Armenulić analizirao situaciju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Giuseppe Maffia/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Čuveni teniski stručnjak Radmilo Armenulić je istakao da se oseća kako Marjan Vajda nedostaje Novaku Đokoviću.

Armenulić smatra da je Slovak bio vezivno tkivo i čovek koji je bio jedan od najvećih razloga Novakovih uspeha.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Sada, kada su rešili da se razižu, Novaku je potrebno vreme adaptacije, a Armenulić ističe da Goran Ivanišević nije na Vajdinom nivou.

– Mislim da mu Vajda nedostaje! Sa njim je Novak postizao bolje rezultate, bio psihički stabilniji. Ivanišević je novi trener, nema iskustva, Može on da udeli savet, ali Vajda je bio konkretniji, ubedljiviji, prisniji… Nekako je s Noletom imao porodičan odnos, a to je Đokoviću mnogo značilo, jer je emotivan – rekao je Radmilo Armenulić za Tanjug.

Od početka je ova sezona znatno drugačija od onih na koje su Novakovi navijači navikli. Posle silnih peripetija i neigranja Australijan opena, Đoković je imao dužu pauzu nego inače, sve zbog toga što je nevakcinisan, a nije mogao da igra ni na američkoj turneji. Trenuto, Đoković sada deluje bolje Armenuliću u odnosu na početak godine.

– Novak je počeo sezonu sa porazima. Setite se Monte Karla, pa Srbija opena gde je izgubio finale, pa sad Madrida… Ali polako se vraća u formu, vraća mu se psihička stablinost. Očekujem da će Rim odigrati bolje i da će dostići formu za Rolan Garos. Tamo će biti jedan od favorita, uz Nadala, Alkaraza i Medvedeva. Mada može da se desi i neko iznenađenje u vidu Rubljova ili Ože-Alijasima. Izgleda nešto bolje nego ranije, mada mislim da je za ovu godinu najmanje fizički pripremljen u odnosu na pre godinu, ili dve dana. Pravio je suviše pauze, a to nije dobro. Išao je u Bosnu, gledao piramide… Nije mu to bilo potrebno. Mečevi su prava priprema i nadam se da se polako vraća u formu. Novak je prvi igrač sveta. Ako ne osvoji neki turnir, ili ne uđe u finale, to je neuspeh. Ako ne bude prvi nosilac na Rolan Garosu to će biti veliki maler. Zašto? Pa, zato jer bi ga već u trećem kolu čekali ozbiljniji protivnici. Psihički je stabilan, ali po mom mišljenju fizički nespreman. Treba da radi na kondiciji, da bi ostao “broj 1”. Mora da ima snage za treći set, ili u Parizu za peti. Ima on ekipu koja se brine o tome, verujem da će ga spremiti – uveren je Armenulić.

Bonus video:

Đoković stao uz Zvereva: Posle teških reči se oglasio Novak i sasuo svetu istinu u lice!

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar