Otkrivena velika TAJNA “Srećnih ljudi”: Glumci priznali da su gubili do 90 odsto honorara, evo zbog ČEGA

Mnogo godina po završetku emitovanja serije, tajne su isplivale na površinu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/Printscreen

Skoro 26 godina od emitovanja poslednje epizode kultne serije “Srećni ljudi” isplivale su brojne do sada nepoznate informacije, kao i ta da su glumice Dubravka Mijatović i Tanja Bošković, koje su imale jedne od vodećih uloga u seriji, napustile glumačku ekipu zbog malog honorara.

O tome kako je inflacija uticala na honorar, govorili su glumci Svetislav Bule Goncić i Aleksandar Dunić koji su priznali da su u to vreme gubili i po 90 odsto honorara.

– Da sam znao i imao svest o tome, možda bih se i ja pobunio. Očigledno je svako imao svoj problem i viđenje koliko određeni ugovor treba da mu vredi. Ja se ni ne sećam tog perioda – prisetio se Goncić.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Foto: Printscreen/ RTV Pink

Dunić je potom ispričao kako se kurs u to vreme menjao na svakih pet minuta i da su gubili honorar zbog inflacije, ali da su se pomirili sa tim jer je to bila sudbina celog društva.

– Bila je galopirajuća inflacija, bilo je u tom momentu da kada čovek okrene broj telefona onda čuje kurs tog momenta. Taj kurs se menjao na pet minuta. Mi jesmo gubili tada po 80 – 90 odsto honorara zbog inflacije. To je bilo frapantno u odnosu na ugovorenu cenu, ali to je bila sudbina čitavog društva. Nismo mi tu izuzeci, delili smo sudbinu sa celom Srbijom. To je vreme kada su ljudi radili za pet maraka, bili smo svesni situacije i nije postojao drugi okvir. U narodnom pozorištu, kada je bio glavni Berček, jedan mladi glumac je molio da ga isplaćuje u piću – ispričao je Dunić.

Foto: Youtube/Printscreen/Grand Magazin Tv Grand

Glumci ističu da im je drago što su bili deo kultne serije koja je i dan danas gledana, za to kažu da je neprocenjivo.

– Drago mi je da smo napravili nešto lepo tada, znači da smo napravili nešto sasvim dobro čim je serija gledana i dan danas. To je ono neprocenjivo – složili su se glumci.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs, Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar