Muzej Jugoslavije poručuje: Hajde zajedno da stvorimo virtuelnu izložbu

Neke od predmeta iz muzeja publika će sada prvi put imati prilike da vidi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/PrintScreen/Youtube

Muzej Jugoslavije, u okviru aktuelnog onlajn programa pod nazivom #OSTANIUMUZEYU, pokreće mini-projekat #YUDOM, koji poziva publiku da pronađe jugoslovensko nasleđe u svojim kućama i uključi se u kreiranje participativne virtuelne izložbe.

Izazov je stigao i do nas: Hajde da oživimo svoja omiljena umetnička dela (FOTO)

“Verujemo da je svako od nas ovih dana spremajući kuću pronašao poneki predmet koji datira iz jugoslovenskog perioda. Limenu kutiju C kafe u kojoj je stajala vegeta, belu šolju s plavom bordurom, Iskrin telefon, dedine značke iz preduzeća, mamine espadrile kupljene u Trstu” poručuju iz Muzeja Jugoslavije.

Svi koji žele da se priključe ovoj virtuelnoj izložbi u nastajanju, se pozivaju da zabeleže predmete kamerom, podele fotografiju na društvenim mrežama koristeći #YUDOM i pritom označe Muzej Jugoslavije.

Muzej Van Goga otvorio svoja vrata: Dela čuvenog slikara na “klik” udaljenosti (FOTO)

Kustoski tim Muzeja doprineće akciji predstavljajući fotografije predmeta koji su pripadali jugoslovenskoj svakodnevici, a sada su deo muzejske kolekcije.

Deo predmeta koje su izabrali kustosi i kustoskinje Muzeja Jugoslavije za #YUDOM nisu izloženi u okviru stalne postavke i publika će u okviru ovog projekta imati prilike da ih prvi put vidi u virtuelnom okruženju.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar