Od danas REDOVAN putnički saobraćaj na brzoj pruzi Beograd-Novi Sad: Dnevno 16 POLAZAKA

Stanisavljević je rekao da će, pored direktnih vozova, između Beograda i Novog Sada saobraćati svakodnevno i devet pari vozova

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Filip Plavcic

Redovan putnički železnički saobraćaj na brzoj pruzi Beograd – Novi Sad počinje danas, najavio je Nenad Stanisavljević iz “Infrastruktura Železnice Srbije” i naveo da će na toj pruzi svakodnevno biti po 16 polazaka iz Beograda i iz Novog Sada, od kojih po sedam direktnih, bez zaustavljanja u usputnim stanicama.

– Od nedelje, 20. marta, svakodnevno će između Beograda i Novog Sada novi voz velikih brzina “Soko” saobraćati ukupno 32 puta, odnosno biće po 16 polazaka iz Beograda za Novi Sad i iz Novog Sada za Beograd – rekao je Stanisavljević.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Od toga će, naveo je, “Soko” po sedam puta svakoga dana iz Beograda i iz Novog Sada saobraćati direktno, bez zaustavljanja u usputnim stanicama i stizati između ta dva grada po redu vožnje za 36 minuta.

Naveo je da je reč o Inter City vozovima koji će iz železničke stanice Beograd Centar za Novi Sad polaziti u 5.55, 7.34, 10.05, 14.05, 16.30, 18.03 i 20.05 sati, dok će iz Novog Sada za Beograd Centar polaziti u 7.04, 8.30, 12.01, 16.04, 17.45, 20.01 i 22.02 časova.

Foto: Objektiv.rs/Filip Plavcic

Stanisavljević je rekao da će, pored ovih sedam pari direktnih vozova, između Beograda i Novog Sada saobraćati svakodnevno i devet pari vozova (po devet polazaka iz Beograda i iz Novog Sada) koji će stajati u usputnim stanicama duž brze pruge.

Kako je rekao, reč je o Regio vozovima, koji će svakodnevno iz Beograd Centra za Novi Sad polaziti u 6.00, 7.00, 9.03, 11.00, 13.00, 15.15, 17.03, 19.10 i 22.20 sati, dok će iz Novog Sada za Beograd Centar polaziti u 5.28, 7.46, 9.02, 11.01, 13.00, 15.17, 17.03, 19.16 i 21.01 sati.

Naveo je da će Regio vozovi između Beograda i Novog Sada stajati u Tošinom bunaru, Žemunu, Žemunskom Polju, Batajnici, Novoj Pazovi, Staroj Pazovi, Inđiji, Beškoj, Sremskim Karlovcima i Petrovaradinu.

Stanisavljević je istakao da će “Soko” ovu deonicu, uz deset zaustavljanja u usputnim stanicama, prelaziti za 55 – 57 minuta.

Brza pruga između Beograda i Novog Sada, kojom će vozovi saobraćati brzinom od 200 kilometara na sat, puštena je danas u saobraćaj u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Mađarske Viktora Orbana, a Stanisavljević kaže da je to veliki iskorak ne samo kada je železnica u pitanju, već i kada je država u pitanju.

– Ovo je jedan od ključnih momenata za istoriju i za razvoj srpskih železnica, čemu smo svakako dali značajan doprinos – naglasio je Stanisavljević.

Foto: Printscreen/Youtube

Istakao je da su utisci fenomenalni i da je današnja vožnja prošla besprekorno, sa 33 minuta putovanja od Beograda do Novog Sada, te podsetio da je voz na toj relaciji nekada putovao sat i 45 minuta do dva sata.

– Što se tiče same vožnje, nema se osećaj da voz saobraća tako brzo, ali kada pogledate na sat vidite da ste stigli za 30 i nešto minuta, što je izuzetno. Svi železničari, i ja lično izuzetno smo zadovoljni i ponosni što smo ovako nešto dočekali, što je ovakav projekat uspešno završen – rekao je Stanisavljević.

Naveo je da će tokom promotivnog perioda cena karte u jednom pravcu biti 300 dinara.

– Verujemo da će sve ovo – novi vozovi, nova pruga za velike brzine, uređene i nove železničke stanice i promotivna cena dovesti veliki broj putnika u ove vozove, čak i ako nemaju neku posebnu potrebu već da makar turistički vide kako ti vozovi izgledaju i da se uvere da posle decenija stagnacije železnica u našoj zemlji danas zaista imamo vozove i prugu kakvima možemo da budemo ponosni – rekao je Stanisavljević.

Naveo je da je planirano da promotivni period, što se tiče cene, traje do kraja aprila.

– Što se tiče reda vožnje, pratićemo situaciju. Pratićemo interesovanje putnika i reagovati jer nam je cilj da vratimo poverenje kod putnika u železnicu – istakao je Stanisavljević.

Naveo je da se karte mogu kupiti na šalterima, ali i na kartomatima koji su, dodao je, postavljeni u svim stanicama.

– To je jedna od novina koja je napravljena na svim stanicama. Ne morate da čekate na šalteru, dovoljno je da dođete na stanicu i na kartomatima kupite voznu kartu što je naša kompanija “Srbija voz” prvi put na ovaj način rešila – dodao je Stanisavljević.

BONUS VIDEO:Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar