Da li je Putin jutros ispunio Nostradamusovo proročanstvo? Evo šta je prorok pričao o RATU u 2022. godini

Čuvenom astrologu pripisuje se da je predvideo da će ove godine izbiti veliki sukob

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TANJUG/Alexei Nikolsky/Sputnik/Kremlin Pool Photo via AP, Uber Bilder / Alamy / Alamy / Profimedia

Rano jutros oglasile su se sirene u Ukrajini, označivši početak ruske ofanzive povodom krize u Donbasu. Krstareće rakete poletele su, po naređenju predsednika Vladimira Putina, ka vojnim ciljevima na teritoriji cele zemlje, a Centralna vojna komanda Ukrajine saopštila je da je bombardovano nekoliko aerodroma, uključujući Kijev Borispolj, Nikolajev, Kramatorsk, Herson i vojni aerodrom u Harkovu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Zanimljivo je da je upravo čuveni francuski astrolog Nostradamus pričao o “pretnji sa istoka” i spominjao rat u Evropi 2022. godine, ali nije uvek lako odrediti tačne datume u njegovim zapisima.

Čuveni prorok je, koji je svoju ozloglašenu knjigu “Proročanstva” objavio 1555. godine, se naravno najviše fokusirao na svoju zemlju. Tako su teme koje je često spominjao bile invazija Francuske i pomenuta pretnja sa istoka.

Međutim, neki su spekulisali da se zagonetna rečenica „Plavoglavi će naneti beloglavima štetu u tolikom stepenu, koliko će Francuska biti dobra prema obe strane” odnosi upravo na proleće ove godine.

Nalik svim proročanstvima Mišela de Nostradama, kako je u svoje vreme bio poznat, i ovo je prilično nejasno, ali je proteklih godina korišćeno kao najava Trećeg svetskog rata. Naravno, i pretnju sa istoka nije mnogo teško “uklopiti”, jer je upravo to stav koji zemlje Zapadne Evrope imaju prema Rusiji.

Međutim, pre eskalcije krize u Ukrajini, bilo je tumačenja da se ova Nostradamusova rečenica odnosi na tekuće tenzije između Kine i Tajvana, što je opet moglo da se poklopi sa “pretnjom sa istoka”.

Inače neka od najvećih dostignuća koja se pripisuju čuvenom astrologu su predviđanje Velikog požara u Londonu, dolaska Adolfa Hitlera na vlast i ubistvo Džona Kenedija.Izvor: Objektiv.rs, daily star

Komentari (20)

  1. Mene samo zanima kada će poleteti Sarmat i Topolj-M? Ako Putin nema petlju ili mu je neprijatno, neka pošalje nekog sa kodovima za lansiranje. Ja imam petlju. Ako ovaj svet ne može da funkcioniše kako treba, onda ga treba vratiti u praistoriju.

    Odgovori

Ostavite komentar