Besprekoran ten i lice bez akni: Prirodni preparati zbog kojih KOREJKE imaju kožu poput porcelana

Dobra hidratacija je ključna

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Medicina je na dalekom istoku počela da se razvija čak nekoliko vekova pre nego na zapadu, a u korak sa njom, razvijala se nega kože i lepote.

Danas se, kada govorimo o zapaddnim zemljama, za borbu protiv akni pretežno preporučuje korišćenje salicilne kiseline.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Dernatolozi na istoku imaju nešto drugačije metode od njihovih kolega iz Evrope i Amerike.

Korejke karakteriše čista, gotovo savršena kože, ujednačen ten i lice zdravog izgleda. Sam pogled na lica devojaka, pa čak i žena u poznim godinama, treba da bude dovoljan motiv da se preispitaju njihove tajne i preparati koje koriste.

Dok se kod nas za tretiranje akni, na primer, često preporučuje retinol, među Korejkama je on prava retkost. Za negovanje kože, korejski dermatolozi preporučuju blage i hidratantne preparate koji imaju umirujući efekat na kožu.

Pre svega, tu su zeleni čaj, hijaluronska kiselina i niacinamid.

Pored toga, one koriste i bakučiol, alternativu retinolu kao derivatu vitamina A, koji je blaži, pa samim tim i bolji za osetljivu kožu.

Foto: Shutterstock

Kako je osnova zdrave kože hidratacija, Korejke na nju obraćaju posebnu pažnju. U njihovoj bjuti rutini, neophodno je da se nađu sastojci koji kožu dubinski hidriraju.

– Razlog je jednostavan, ako imate suvu kožu, vaša koža će proizvoditi više sebuma da bi je zaštitila. To dovodi do izbijanja novih akni – objasnio je američki doktor Zion Ko Lam.

Hidratacija je ključna i kada je u pitanju izbacivanje toksina iz kože. Doktor Lam je istakao i da je važno piti dovoljnu količinu vode kako bismo akne izlečili holističkim pristupom, odnosno iznutra.

Hidratantne kreme i dovoljna količina tečnosti, učiniće vašu kožu mnogo zdravijom i lepšom.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, 24sata.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar