Novak Đoković je Hrvat: Akademik iz Zagreba apsurdnim argumentima pokušao da dokaže nemoguće!

Još jedna u nizu gluposti naših komšija

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Wikipedia.rs, PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Svaka zemlja bi volela da ima Novaka Đokovića, ali njegovo srce pripada Srbiji što mnoge u svetu, ali i u regionu boli.

Zbog toga je hrvatski akademik i profesor na Odseku za lingvistiku zagrebačkog Filozofskog fakulteta, Ranko Matasović pokušao da dokaže da je Novak ustvari Hrvat.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Matasović je za “Večernji” rekao da je krajnje vreme da Hrvatska donese “Zakon o sportskom nasleđu”.

Njime bi se dokazalo da je Novak Đoković i hrvatski teniser. Jer: Novak je staro hrvatsko ime (uporedi hrvatskoglagoljski “Misal kneza Novaka”, Đokovićevi deda i baba su iz Vinkovaca, a za pripadnost sportiste nekom narodu nije važno samo kako se on oseća, nego i ko mu je trener. Đokoviću je trener Hrvat Ivanišević. Na kraju, hrvatski “Zakon o sportskom nasleđu” odnosio bi se samo na sportiste rođene u bivšoj državi do 1991. godine pre neko što su Hrvatska i Srbija posle nezavisne. Đoković je rođen 1987. – rekao je Matasović.

BONUS VIDEO:

URNEBESNO: Crnogorac ispričao Novaku vic o Federeru i Nadalu, Đoković plakao od smeha (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (5)

  1. Strašni korov od naroda . . . Njihov količina besramlja je van vremenska . . . Kada si čuven po zločinima, pljački, otimačini i svemu ono me što se normalan svet stidi onda moraš otimati tuđe . . . Ima oko nas još takvih, novokomponvanih tzv. naroda koji se jednako ponašaju kao ovi koji su po zlu najpoznatiji . . . Kako god, teško je biti poznat po Paveliću, Artukoviću, Luburiću, fra Majstoroviću, kad su ti junaci Glavaš, Gudelj, Tuđman, Sušak, Gotovina, Markač i pola miliona takvih, kada te stide najveći germanski zlotovori koji su te stvarali onda je teško stati u red civiliziranih naroda . . . I bojim se da vama pomoći nema . . . I nama je samo da se držimo što dalje od vas . . .

    Odgovori
  2. Ovaj je diplomirao u Širokom Brijegu 100% . Ja ih potpuno razumijem jer ljudi nemaju ama baš niti jednog znamenitog rvata a da nije Srbin , osim Stipe Mesića e on je najistaknutiji Hrvat ,mislim da pametnijeg nemaju !

    Odgovori

Ostavite komentar