Velika MISTERIJA rešena! Kineski rover prišao “kolibi na Mesecu”, pogledajte šta je snimio (FOTO)

Yutu-2 je sleteo na lunarnu površinu 2019. godine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Xinhua / Zuma Press / Profimedia

Početkom decembra, svet je obišla vest o misterioznom objektu, nazvanom “koliba na Mesecu”, koji je s velike udaljenosti snimio kineski rover Yutu-2.

Lunarno vozilo je odmah upućeno na lokaciju, tamnu stranu Zemljinog prirodnog satelita, kako bi istražilo slučaj.

Enigma je napokon rešena, a mnogo jasniji snimci stigli su do javnosti. Pre nego što vam otkrijemo o čemu se radi, evo fotografije koja je izazvala buru na internetu.

“Koliba” izbliza

Ovo nije prvi put da “misteriozni objekti” na Mesecu dospeju u žižu – izazovu uzbuđenje, ali i ovog puta otkriće nije spektakularno. Možda je prava reč razočaravajuće ili dosadno.

Kineski rover prišao je “kolibi”, a na snimku vidimo najobičniju stenu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Yutu-2 je sleteo na lunarnu površinu 2019. i od tada realizuje brojne (istraživačke) zadatke, podseća CNET.

Radi na solarnu energiju, pa mu je potrebno dosta vremena da napuni baterije (po sunčanim ciklusima). Iz tog razloga, morali smo ovoliko da čekamo na rešenje enigme.


BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (1)

  1. Ja im nista ne verujem. Ako rover za 1 minut predje 1m i ako mu je trebalo 24 zemaljska dana da stigne do "Kolibe" (polovinu tog vremena je noc pa nema voznje) - presao je ukupno 17280m. Pretpostavima da nije mogao pravolinijski (najkracim putem) da stigne do tamo, pa mozemo bez mnogo dilema prihvatiti da je pravolinijska distanca oko 14 km. Sa tolike udaljenosti, ovaj kamen sa slike se uopste ne vidi. A svi smo bili zaintrigirani kutijastim objektom impresivnih dimenzija.

    Odgovori

Ostavite komentar