Kad, ako ne sad? Nakon 630 minuta bez pobede, došlo je vreme da se rasplače Ronaldo i Srbija ode u Katar!

Prvi put smo se susreli sa Portugalcima u kvalifikacijama 2007. godine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije sastaje se sa reprezentacijom Portugala i to će po svemu sudeći biti odlučujući meč za direktan prolazak na Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.

U dosadašnjim međusobnim susretima naša selekcija nema pozitivan skor, pošto smo četiri puta remizirali i tri puta smo poraženi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prvi put smo se susreli sa Portugalcima u kvalifikacijama 2007. godine za plasman na Evropsko prvenstvo u Švajcarskoj i Austriji, na koje se nismo plasirali.

Tada smo u Beogradu remizirali rezultatom 1:1, a strelac za našu selekciju bio je Boško Janković, dok je Portugalcima prednost doneo Tijago.

U Lisabonu je bio identičan rezultat, a strelac ovoga puta za našu reprezentaciju bio je Branislav Ivanović, dok je za Portugalce pogodak postigao Simao Sabrosa iz slobodnog udarca. Ova utakmica je ostala poznata po ružnoj sceni po završetku utakmice, kada je tadašnji selektor Portugala Felipe Skolari udario našeg reprezentativca Ivicu Dragutinovića pesnicom u glavu.

Na narednu utakmicu čekalo se osam godina i opet smo se sreli u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje se igralo u Francuskoj, koje su Portugalci na kraju osvojili.

U prvoj utakmici smo gostovali u Lisabonu i poraženi smo rezultatom 2:1, a jedini gol za našu reprezentaciju postigao je Nemanja Matić, kojim je doneo izjednačenje. Pogodak je bio zaista efektan, dok su za Portugal golove postigli Rikardo Karvaljo i Fabio Koentrao.

U Beogradu smo poraženi istim rezultatom, a na tom meču smo zaradili dva crvena kartona. Dobili su ih Aleksandar Kolarov i Nemanja Matić. Jedini pogodak je postigao Zoran Tošić, dok su za goste bili strelci Nani i Žoao Mutinjo. Ove kvalifikacije su ostale upamćene po incidentu u Beogradu protiv reprezentacije Albanije, zbog njihove provokacije kada su na stadion uneli zastavu Velike Albanije preko drona i UEFA je na kraju kaznila samo našu reprezentaciju sa tri oduzeta boda.

U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine opet smo bili u grupi sa Portugalom i nismo uspeli da se plasiramo, jer su ispred nas bili Ukrajina i Portugal.

U prvoj utakmici kvalifikacija smo išli u Lisabon i doneli smo pozitivan rezultat, jer smo se vratili neporaženi i to je trebalo da posluži kao idealna uvertira protiv reprezentacije Ukrajine, a svi znamo kakav smo fijasko doživeli u Lavovu promenom taktike pred najbitniji meč, koji nam je posle odredio dalji tok.

Iz Portugala smo doneli bod, a rezultat je bio 1:1. Poveli smo golom Dušana Tadića iz penala, a izjednačenje je doneo Danilo fantastičnim golom.

U Beogradu smo poraženi rezultatom 4:2. Golove za Srbiju postigli su Nikola Milenković i Aleksandar Mitrović, dok su za goste bili strelci Vilijam Karvaljo, Gonsalo Gedeš, Kristijano Ronaldo i Bernardo Silva.

Poslednju utakmicu koju smo odigrali bila je u Beogradu i ostala je upamćena po sjajnom odigranom drugom poluvremenu, u kom smo uspeli da izjednačimo rezultat, a i po Ronaldovom bacanju kapitenske trake, zbog nepriznatog gola.

Krajnji ishod ove utakmice bio je 2:2, a strelci za Srbiju su bili Aleksandar Mitrović i Filip Kostić, dok je dvostruki strelac za goste bio Diogo Žota.

Mislimo da je vreme da uzmemo skalp nekoj velikoj reprezentaciji, a upravo bi to moglo da bude protiv Portugalaca, koja bi nam donela željeni plasman na Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru i ogromnu euforiju u fudbalskoj javnosti.

Piše: Luka Kalajdžić

Objektiv(ni) skener Zvezdine škole: Jedan cilj i Mladenovićeva vizija o kojoj sanjaju na Marakani!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar