Najveći MASAKR u školi ikad: Ubijeno 17 osoba, ubica nakon više od tri godine uradio OVU stvar

Tužioci najavili da će tražiti smrtnu kaznu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Nikolas Kruz, optužen da je izvršio masovno ubistvo u srednjoj školi u Parklendu na Floridi 2018. godine, priznao je krivicu za najveći masakr koji se ikada dogodio u nekoj američkoj srednjoškolskoj ustanovi, kada je 17 osoba ubijeno, a isto toliko povređeno.

Na pretresu u sredu, 23-godišnji Kruz je priznao krivicu po 17 tačaka za ubistvo i 17 tačaka za pokušaj ubistva u srednjoj školi Mardžori Stounmen Daglas u Parklendu, za napad koji je izvršio na Dan zaljubljenih, 14. februara 2018. godine, prenosi Glas Amerike.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kruz je bio 19-godišnji učenik kad je izbačen iz te škole, sa istorijom problema sa mentalnim zdravljem i ponašanjem, u vreme kada je “hladno, sračunato i sa predumišljajem” izvršio ubistvo učenika, navela je u sudskim dokumentima kancelarija državnog tužioca.

U pucnjavi je ubijeno 14 učenika i troje članova školskog osoblja, a 17 je povređeno.

MASAKR u zatvoru: Ubijeno više od 110 osoba, najmanje pet OBEZGLAVLJENO (FOTO)

On je godinu dana ranije izbačen iz škole zbog više puta ponovljenog nasilničkog ponašanja.

Pošto su tužioci najavili da će tražiti smrtnu kaznu, zbog promene izjašnjavanja o krivici i njegovog priznanja odgovornosti, mogla bi da se otvori faza izricanja kazne, a porota odluči da li Kruz treba da bude osuđen na doživotnu robiju ili smrtnu kaznu.

Detalji MASAKRA u Rimu: Napadač ubio decu staru 3 i 8 godina, bio sa njima u srodstu!

Na Floridi porota odlučuje da li će se izreći smrtna kazna. Ako tužioci ne budu spremni da odustanu od smrtne kazne zbog eventualnog dogovora sa Kruzom o priznanju krivice, porota će odlučiti o njegovoj sudbini.

BONUS VIDEO: 



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar