Novak progovorio o temi koja je zapalila teniski svet: Posle Đokovićevih reči, staviće prst na čelo!

Šta vi mislite o potezima grčkog tenisera?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock Editorial / Profimedia

Novak Đoković je komentarisao slučaj Stefanosa Cicipasa koji je podigao mnogo prašine u teniskom svetu.

Grčki teniser se našao na udaru Endija Marija, a kasnije i Aleksandra Zvereva zbog činjenice da mnogo vremena provodi u svlačionici tokom pauze, dok mnogi sumnjaju da koristi mobilni telefon.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Video sam da je on izjavio da ako ne radi ništa što je protivno pravilo, ako je u skladu s pravilima, zašto ga kritikuju? Ako to prekrši, onda treba da snosi posledice. Tu sam saglasan sa njime. Međutim, razumem i Endija i Zvereva, koji su se pobunili u poslednjih nekoliko mečeva – Zverev u Sinsinatiju, Endi ovde. Ipak treba da postoji neka granica, gde ti kao igrač osetiš da si odsutan predugo i da to utiče na protivnika. Ali ako gledamo po pravilima, on ništa nije prekršio – rekao je Novak i dodao:

– Mi zato definitivno u ovom sportu moramo da stavimo ograničenje – da li je to tri, pet, šest, sedam minuta, koliko god… Da se uključi štoperica onog trenutka kada napustiš teren i da to mora da se poštuje. Ne znam zašto je to neodređeno – možeš da ostaneš dva, a možeš i 20 minuta. To pravilo mora da se promeni. Razumem Endija i zašto je zamerio Cicipasu, jer se ohladio – to s jedne strane nije fer, ali razumem i Cicipasa koji kaže ‘neodređeno je, nemam štopericu, niti mi bilo ko otkucava vreme’. To je sve što mogu da kažem.

Đoković je otkrio da odseda van Njujorka tokom trajanja US opena.

– Ja sam i van Njujorka. Odsedam kod prijatelja na imanju u Nju Džersiju već godinama unazad tokom turnira. Upravo zbog buke, galame i svega što je sastavni deo Njujorka. To je jedan od najuzbudljivijih i najzabavnijih gradova na svetu – četiri-pet noći sam zato odsedao u gradu, ali kada se približio turnir, samo sam se preselio tamo gde sam povezan sa prirodom. Tamo imam svoj mir, svoje utočište, što mi pomaže da napunim baterije i da očuvam ono što je neophodno za turnir – energiju, fizičku, mentalnu i emotivnu. Nekad volim da se opustim, da prošetam Central parkom, ali uglavnom sam van Njujorka, to mi dozvoljava da se lepo opustim – zaključio je prvi teniser na svetu.

Bonus video:

Novak je mislio da su kamere isključene: Kada je shvatio da je u živom programu, bilo je kasno (VIDEO)

 

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar