Institut “Gamileja” ODOBRIO Sputnjik V sa “Torlaka” za upotrebu: Vakcine istog kvaliteta kao u Rusiji

Kontrolisano je 18 parametara po najvećim svetskim standardima i svi su pokazali izvrstan rezultat

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Ruski Institut Gamileja odobrio je za upotrebu 550.000 vakcina “Sputnjik V”, koje su proizvedene na Torlaku, do 13. avgusta.

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović rekao je da je Institut Gamaleja sinoć odobrio upotrebu vakcina sa Torlaka, koje su, kaže, potpuno istog kvaliteta kao vakcine koje su proizvedene u Rusiji.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

On je za RTS pojasnio da je kontrolisano 18 parametara po najvećim svetskim standardima i svi su pokazali izvrstan rezultat, dodajući da je kontrolisano 960 uzoraka, po svim svetskim standardima.

Popović je dodao da su vakcine spremne za upotrebu.

– Imamo 550.000 vakcina – 275.000 vakcina komponente 1 i i 275.000 vakcina komponenta 2, spremnih za upotrebu ovde u Srbiji, s oznakom proizvedeno u Srbiji – rekao je Popović.

Kada je reč o izvozu, kaže da će odluku o tome doneti Vlada Srbije i predsednik Aleksandar Vučić.

– Mi treba da usaglasimo sa ruskim partnerima, da dobijemo od njih odobrenje za izvoz, da se ne bi desilo da i jedni i drugi izvozimo na ista tržišta. Ali, siguran sam da ce za RS, Crnu Goru, Severnu Makedoniju, BiH, za naše komšije sigurno biti ovih vakcina u dovoljnim kolicinama – rekao je Popović.

BONUS VIDEO



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar