Cicipas jedva pobedio Mareja, meč u senci strašnog skandala: Grk vara, nikad nisam toliko bio u toaletu!

Zašto ga više od 10 minuta nije bilo niko ne zna, radili su to i mnogi drugi, ali niko tako dugo

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TIMOTHY A. CLARY/AFP/Profimedia

Stefanos Cicipas je pobedio Endija Mareja sa 3:2 u setovima u prvom kolu US opena, a ovaj spektakularan meč obeležila je i više nego kontroverzna situacija.

U pauzi između četvrtog i petog seta Grk je tražio od sudije dozvolu da ode u toalet i tamo se prilično zadržao.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Zašto ga više od 10 minuta nije bilo niko ne zna, radili su to i mnogi drugi, ali niko tako dugo.

Uvreženo je mišljenje da je Cicipas slao poruke svom ocu i treneru Apostolosu, kako bi dobio savete pred odlučujući set.Potez grčkog tenisera razbesneo je Mareja, koji ga je odmah po završetku meča optužio da je prevarant.

– On vara! Ja nikad nisam toliko dugo bio u toaletu. Nikad. I vi ljudi ništa ne radite. Govorite kako ćemo razgovarati posle meča, ali sada je važno – vikao je Marej na supervizora Gerija Armstronga.

– Izgubio sam svako poštovanje prema njemu. Isto bih rekao i da sam pobedio, kunem vam se. To što radi je glupost i on to zna – rekao je ogorčeni Škotlanđanin.

– Ne radi se o izlasku sa terena. Već o vremenu koje tamo provede. Pričao sam sa svojim timom o tome pre meča i očekivao sam to, rečeno mi je da se pripremim ako stvari ne budu išle kako je želeo. Pokušao sam. Ipak, ne možete da utičete na to da vas tako nešto ne pogodi. Kad igrate tako brutalan meč, i kad stanete sedam-osam minuta, ohladite se. Možete mentalno da se spremate za to koliko hoćete, ali vas uvek poremeti kada sve predugo traje, i naročito ako je to više puta tokom meča – dodao je Britanac.

Grčki teniser će u drugom kolu US opena igrati protiv Adrijana Manarina.

Bonus video:

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar