Čišćenje više neće biti TEŠKO: 10 jednostavnih kućnih trikova koji će vam olakšati život (VIDEO)

Isprobajte ove trikove i videćete rezulate

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: heshphoto / ImageSource / Profimedia

Kućni trikovi vam mogu biti od pomoći kada želite da uštedite novac.

Umesto skupih sredstava za čišćenje i osveživača prostorija, možete iskoristiti neka sredstva koja već imate kod kuće.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ono što je bitno, efekat će biti skoro isti.

Ovo su samo neki od kućnih trikova koji će vam u velikoj meri olakšati posao.

Pasta za zube

Osim za pranje zuba, pastu možete iskoristiti i za svež miris toaleta i wc šolje. Rasecite dno paste sa jedne i druge strane i ubacite je u kazanče. Svaki put kad pustite vodu, ona će zapeniti i za sobom će ostavljati svež miris.

Foto: IAN HOOTON / Sciencephoto / Profimedia

Soda i sirće

Ako imate zagorele šerpe i ne znate kako da ih očistite – postoji rešenje. Na zagoreli deo sipajte sodu bikarbonu i sirće, pa prebrišite sunđerom. Sva prljavština će odmah nestati.

Kečap

Ako su vam se uprljale sanitarije u kupatilu ili kuhinji, probajte sa kečapom. Nanesite ga na prljave deo i sačekajte nekoliko trenutaka da počne da deluje. Zatim prebrišite krpom.

Gazirani napici

Gazirane napitke možete iskoristiti za uklanjanje prljavština i bakterija iz wc šolje. Sipajte gazirani napitak u wc šolju i pustite vodu – toalet će biti kristalno čist.

Fen

Bili ste odsutni na nekoliko minuta, a kad ste se vratili u sobu, uhvatili ste dete kako šara bojicama po zidu? Uzmite fen i približite ga obojenom zidu i sačekajte da se zid ugreje. Nakon toga, krpom prebrišite zid. Budite pažljivi kako ga ne biste oštetili.

Foto: – / Wavebreak / Profimedia

Rukavice

Iskoristite gumene rukavice kako biste uklonili dlake svog kućnog ljubimca sa kreveta. Jednostavno pređite rukavicom preko kreveta ili površine gde su nagomilane dlake i lako ćete ih pokupiti.

Lepljiva traka

Ako vas nerviraju sitne čestice prašine i dlake koji nikako ne možete da pokupite metlom, zalepite lepljivu traku na donji deo metle i pomoću nje čistite pod. Videćete kako se dlake i prašina lepe za traku, pa je lako možete skinuti i zameniti novom.

Pogledajte video:

Voda

Još jedan način na koji veoma lako možete pokupiti prašinu sa poda, jeste pomoću vode. Poprskajte đubrovnik sa malo vode i dok budete čistili, čestice prašine će se lepiti za vodu i neće leteti svuda po kući.

Cimet

Cimet možete iskoristiti za ugodan miris u vašem domu. Dok usisavate, vazduh izlazi iz usisivača koji uglavnom ima neprijatan miris. Da se to ne bi događalo, usisajte pomoću usisivača malo cimeta i prijatan miris će početi da izlazi iz njega.

Čarape

Čarape koje ne koristite navucite preko džogera za brisanje poda i jednostavno prebrišite pod. Nakon toga ih odnesite na pranje i stavite čiste čarape.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar