UŽAS u Pakistanu: U samoubilačkom bombaškom napadu dvoje DECE poginulo, a troje ranjeno

Dvoje dece je poginulo, a troje povređeno u napadu, u kome su kineski državljani koji su bili meta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA/REHAN KHAN

U samoubilačkom bombaškom napadu na vozilo sa kineskim državljanima u jugozapadnom Pakistanu poginulo je danas dvoje dece, a troje je ranjeno, saopštila je policija.

Samoubilački napad dogodio se na ulici, u luci Gvadar u jugozapadnoj provinciji Beludžistan, gde deluju separatistički militanti, a Oslobodilačka armija Beludžistana (BLA) preuzela je odgovoronost za napad na konvoj kineskih inženjera, prenosi Rojters.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Dvoje dece je poginulo, a troje povređeno u napadu, u kome su kineski državljani koji su bili meta, pretrpeli lakše povrede potvrdile su vlasti Beludžinstana.

Pakistansko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je jedan dečak istrčao iz obližnjeg ribarskog naselja i eksplodirao na oko 15-20 metara od kolone u kojoj su bila četiri vozila sa kineskim državljanima u pratnji vojske i policije.

Kina je uključena u razvoj luke Gvadar kao deo kinesko-pakistanskog ekonomskog koridora vrednog 60 milijardi dolara, koji je i sam deo kineskog projekta „Pojas i put“.

U julu je u napadu na autobus u severozapadnoj provinciji Kajber Pahtunkva poginulo 13 ljudi, uključujući i devet kineskih radnika i dva pakistanska vojnika.

BONUS VIDEO:Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar