Završnica za infarkt: Švajcarska izbacila svetskog prvaka posle penala, Mbape tragičar!

Još jednu zaista efikasnu utakmicu smo videli na ovom Evropskom prvenstvu u fudbalu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Justin Setterfield / AFP / Profimedia

Fudbalska reprezentacija Švajcarske uspela je da posle penal serije da izbaci Francusku.

Neverovatno ali istinito Švajcarci su uspeli da posle 3:3 i penala eliminšu svetske prvake.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Dobru priliku je imao Rafael Varan u 2. minutu meča kada je nakon centaršuta šutirao glavom, ali je lopta otišla preko gola.

U 15. minutu usledio je totalni šok za navijače Francuske, pošto je nakon ubačene lopte Cubera odično glavom odreagovao Haris Seferović za prednost Švajcarske.

Krenula je totalna ofanziva “trikolora” od tog trenutka. Dve velike šanse su propustili Kilijam Mbape i Adrijan Rabio u 27. odnosno 29. minutu utakmice.

Bledo izdanje Francuske smo imali prilike da vidimo u uvodnih 45 minuta, Didije Dešam će morati nešto da smisli u nastavku, ako hoće da izbori prolaz u četvrtfinale.

Neverovatnu šansu je imala reprezentacija Švajcarske u 52. minutu kada je Cuber oboren na ivici šesnaesterca zbog čega je dosuđen penal za njih. Rodrigez ipak nije uspeo da realizuje penal, zato što Ugo Ljoris fenomenalno reagovao.

Usledio je totalni kontraudar Francuza, koji su za dva minuta uspeli da preokrenu meč u svoju korist pogocima Karima Benzeme.

Nakon odbitka loptu je lepo sačekao Pol Pogba, a onda je maestrlanim šutem savladao bespomoćnog Zomera, koji nije mogao da dohvati loptu, koja je završila u rašljama.

Nadu Švajcarskoj u preokret vraća Haris Seferović u 81. minutu, pošto je postigao gol, veoma sličan onom prvom na ovom meču.

Postigao je gol Mario Gavranović u 85. minutu, ali je on poništen nakon konsultovanja VAR-a zbog ofsajda. Ipak, švajcarski Hrvat na kraju postiže gol za izjendačenje od 3:3, tako da je meč otišao u produžetke.

Na startu produžetka, tačnije u 95. minutu fenomalnu priliku je imao Benžamen Pavar, ali je još bolje odreagovao Jan Zomer, koji je sprečio Francuze da dođu do novog vođstva.

Vrhunsku šansu je imao Kilijan Mbape u 111. minutu, ali je nakon izvanrednog pasa Kinslija Komana, napadač PSŽ promašio zicer. Posle ovoga usledila je penal završnica.

Tragičar penal serije bio je Kilijan Mbape, kome je Jan Zomer odbranio penal u petoj seriji.

To znači da će Švajcarska u četvrtfinalu Evropskog prvenstva igrati protiv reprezentacije Španije, a utakmica će biti odigrana u Sankt Peterburgu.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar