Čeda se sinoć SUKOBIO sa dvojicom vođa “Hijena”: Da li je ova REČENICA bila okidač? (FOTO)

Prema nezvaničnim saznanjima, Jovanović je kobne večeri navodno imao 1,5 promila alkohola u krvi kada je testiran

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Prema nezvaničnim saznanjima, lider LDP Čedomir Jovanović se u sredu uveče u lokalu brze hrane na Novom Beogradu sukobio sa dvojicom pripadnika navijačke grupe “hijene”, Radetom Dunjićem i Urošem Avramovićem. Rade Dunjić je brat Velibora Dunjića, vođe navijača Crvene zvezde ubijenog 16. maja 2014. u jutarnjim časovima dok je automobilom prilazio splavu „Džimis“.

Epilog noćnog incidenta u blizini stana Čedomira Jovanovića je poznat: Jovanović je razbio staklena vrata jednog restorana brze hrane, šutirao je nekoliko automobila – među kojima i policijski – i na kraju je posle uviđaja patrolnim džipom interventne jedinice odvezen u policijsku stanicu Novi Beograd, iz koje je ubrzo pušten.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Tri verzije incidenta i test na drogu

Prema jednoj verziji, vidno alkoholisani i nervozni Jovanović je bez razloga eksplodirao i izazvao incident. Prema drugoj, navijači Crvene zvezde koji se okupljaju u lokalima u tom delu grada već duže vreme provociraju Jovanovića kome je sinoć konačno prekipelo.

Prema trećoj verziji, koja se sinoć mogla čuti od očevidaca i komšija, Jovanovića je detonirala opaska jednog od gostiju kafića da “više ima restorana s ovim imenom u gradu, nego što Jovanović ima glasača“.

Zasad nema zvaničnih informacija da li će protiv Jovanovića biti pokrenut krivični ili prekršajni postupak, kao ni da li je sinoć zaista vođen na VMA na testiranje na prisustvo droga i alkohola, kao što su pojedini mediji sinoć objavili.

Prema nezvaničnim saznanjima, Jovanović je kobne večeri navodno imao 1,5 promila alkohola u krvi kada je testiran, što bi značilo da je u trenutku incidenta imao više od 2 promila.

DRAMA u Jutarnjem programu! Čeda na IVICI SUZA kod Marića u emisiji: “Kako, kako da se smirim?” 

Jovanović je kasnije na TV “Hepi” izjavio da mu je policija te večeri rekla “hajde da radimo test na narkotike”, ali nije kategorički rekao kakvi su bili rezultati testa.

Foto: Printscreen/TV Hepi

– I ja kažem, pa je l’ znate ko sam ja?! Nije valjda da samo možete da radite test, pa je l’ ima većih narkomana od mene?! Ja nemam šta da radim, od ujutru kada ustanem, pa dok ne padnem s nogu, ja se samo fiksam, šmrčem, gutam ekstazije?! Rekli su mi da moraju zbog procedure da urade… Pa, hajde, uradi! Oni su to uradili, rekli izvini, rekao sam izvinite vi, žao mi je – kazao je Jovanović.

“Čeda je i vikao i plakao”

Vratimo se sada prvoj verziji događaja. Kako tvrde policijski izvori, incident u Bulevaru Zorana Đinđića imao je dva čina. Jovanović se najpre sukobio sa građanima koji su u restoranu brze hrane čekali svoje porudžbine.

Prema tim izvorima, Jovanović je delovao “kao da je u alkoholisanom stanju” i počeo je da viče na osoblje i goste lokala. Jedan od gostiju je, navodno, pokušao da ga smiri, u čemu je pomagao i jedan od zaposlenih u restoranu brze hrane. Jovanović je, i dalje besan, napustio lokal.

Ipak, ubrzo se vratio i nastavio da viče na goste i osoblje.

Isplivao snimak kako Čeda HISTERIŠE na Interventnu: “Gasi ta svetla bre, deca mi spavaju” (VIDEO) 

– U tom trenutku u restoran brze hrane ulaze dvojica navijača Crvene zvezde, koje Jovanović očito prepoznaje i počinje doslovce da divlja. Uzima stolicu, baca je kroz staklo restorana, izlazi napolje i počinje da šutira automobile. Skoro sve vreme tokom incidenta je vikao i istovremeno plakao – kaže izvor  iz policije.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad)

Prema saznanjima, pomenuta dvojica navijača su Rade Dunjić i Uroš Avramović.

Ko su Dunjić i Avramović

Rade Dunjić je pre 11 godina bio osumnjičen za ranjavanje Igora Vrevića, zvanog Hambija, na severnoj tribini “Marakane”, za vreme utakmice polufinala Kupa Srbije između Zvezde i OFK Beograda.

Kako su mediji tada pisali, ranjavanju je prethodio sukob oko toga ko će na šipki da nasledi Dražena Dragaša, koji je bio u zatvoru zbog nelegalnog oružja. Vrević je zbog ranjavanja ostao bez slezine, ali nije želeo da sarađuje s policijom uz obrazloženje da se “ne seća ničega”.

Brat Radeta Dunjića je Velibor Dunjić, vođa navijača Zvezde ubijen 16. maja 2014. ispred splava “Džimis”, dok je sedeo u automobilu BMW 5 karavan. Za njegovo ubistvo je okrivljen Vladimir Đurović koji je u bekstvu.

Uroš Avramović je, kao i Rade Dunjić, pripadnik navijačke grupe “hijene”. Poslednji put je hapšen, koliko je javnosti poznato, 2017. godine po sudskoj poternici za izdržavanje zatvorske kazne. Protiv njega je podnošeno čak 15 krivičnih prijava za krivična dela, a samo jedan postupak je, koliko se zna, okončan pravosnažnom presudom.

Čedina žena: Napali su ga huligani i on je reagovao

Prema drugoj verziji događaja, Čedomir Jovanović živi u ovom kraju Novog Beograda i već duže vreme trpi provokacije od navijača Crvene zvezde koji se okupljaju u lokalima brze hrane u komšiluku.

Foto: ATA Images

Kako je te večeri ispričala Jovanovićeva supruga Jelena, Čedomira su, dok se vraćao kući, “napali navijači”.

– Parkirao je auto, krenuo je ka stanu i onda su ga iz čista mira napali navijači Crvene zvezde. Došlo je do koškanja, a onda su očevici pozvali policiju – ispričala Jelena Jovanović te večeri.

Jelena Jovanović je sledećeg jutra Tanjugu izjavila da njihova porodica godinama trpi maltretiranje huligana, najčešće ispred zgrade u kojoj žive, i da je policija uredno obaveštavana o tome.

– Kada je sinoć oko 21 čas moj suprug je došao kući, verbalno ga je napalo nekoliko mladića koji su ga pratili, vređali i pretili. Napadnut je i fizički i on je odreagovao – kaže Jelena Jovanović.

Ona je istakla da se nada da će policija odreagovati i sprečiti svakodnevno zlostavljanje, a medije je zamolila da izveštavaju objektivno o događajima u kojima se spominje Čedomir.

– On nije nasilnik, već se branio od nasilnika. Kako i zašto je moguće da svaka vest o njemu bude negativna? Čedomir je sinoć branio svoju decu, svoju porodicu, na pragu svog doma. Ugrožena je bezbednost nase porodice, dece koja su noćas bila svedoci događaja, koji se desio ispod njihovog prozora. Često slušaju odatle uvredljive pesme i pretnje od strane navijača – kaže Jelena Jovanović.

Čeda: Tom ološu se neću sklanjati s puta!

Sam Jovanović je ponovio sličnu verziju incidenta gostujući u jutarnjim programima na TV “Prva” i TV “Hepi”. Potvrdio je da je bacio stolicu kroz izlog lokala nedaleko od njegove kuće, dodao da to nije prvi napad navijača na njega i poručio da im se “neće sklanjati s puta”.

– Jesam bacio stolicu u izlog, jer oni samo taj jezik razumeju. A to što je problem ovo staklo, a ne Beton hala i njihovo divljanje, to sa mnom ne može da prođe. Neka ne dolaze! Da nisu dolazili, da me nisu napali, ne bi bilo ništa – rekao je Jovanović.

Foto: Printscreen/TVPrva

Jovanović je rekao da za ljude koji su ga napali ne važe pravila kao za svakog drugog čoveka u zemlji, ali da se on tom ološu “neće sklanjati s puta”.

– Izašao sam kola, ispred stana, a oni su gospoda dok se jednog dana ne nađe neka kuća u Ritopeku. Neka kaže policija koga je juče saslušavala i našla pored mene! Oni imaju više godina zatvora nego ti (Milomire Mariću) novinarstva – rekao je Jovanović na TV “Hepi”.

Jovanović je kazao da “ovo nije prvi put, to se dešava godinama”, i da javnost svedok toga.

– Ja ne idem na utakmice, ja ne idem kod njih. Ja nisam otišao na sever, ni u “Pionir”, došao sam svojoj kući. I nije to prvi put! Tu sede stalno, stalno provociraju, javi mi nekada (supruga) Jelena, pa ja dođem kući s druge strane. Sada nisam znao, parkirao sam auto i susreo se s njima – rekao je Čedomir Jovanović.

Jovanović je istakao da “oni koji su ih poslali, znaju zašto ih šalju”.

– To je moglo i drugačije da se završi, kome to treba? Jeste, razbio sam (staklo na lokalu brze hrane), žao mi je. Tu stalno sede i odatle me provociraju, i nemam opravdanja. Zamislite da sam sinoć bio sa devojčicama u kolima, a moglo je i to da se dogodi! Niko tu nije od juče! Svi znamo kako se pre ili kasnije to završava, izlistajte njihove biografije, pa ćete videti – rekao je Jovanović.



Izvor: Blic

Komentari (1)

Ostavite komentar