Barselona raspisala konkurs, traži se Busketsov naslednik: Tri igrača u opticaju i desetine miliona evra!

Samo jedan je Španac

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/Julio Munoz

Barselona traži čoveka koji će naslediti uskoro 33-godišnjeg veznjaka Serhia Busketsaa, javlja katalonski Mundo Deportivo. Tri igrača se jako sviđaju Barsinoj upravi.

List koji navodi ove informacije je dobro upoznat sa dešavanjima unutar kluba.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prvi od njih je francusko čudo od deteta, 18-godišnji Eduardo Kamavinga. Za njega će se sigurno voditi velika trka, Real je već ozbiljno zagrizao, ali i Barselona pokazuje interes. Kamavinga već ima 80 nastupa za Ren, senzacija je francuskog prvenstva, a već je tri puta nastupio za reprezentaciju te je čak postigao i gol.

Transfermarkt mu vrednost procenjuje na 60 miliona evra, no ugovor mu ističe na leto 2022. te je moguće da će ga Ren morati prodati ispod cene ako ne produži ugovor, jer će u protivnom otići kao slobodan igrač.

Foto: EPA-EFE/Yoan Valat

Idući na listi želja je 23-godišnji Italijan Manuel Lokateli. Igra za Sasuolo i italijansku reprezentaciju, a Mundo Deportivo navodi da ga Barselona prati već dve godine. Karijeru je započeo u Milanu, a Mundo mu predviđa blistavu budućnost te ističe da bi olakšavajuća okolnost oko potencijalnog transfera bio dobar odnos Barselone i Sasuola.

Transfermarkt mu vrednost procenjuje na 35 miliona evra.

Foto: EPA-EFE/SERENA CAMPANINI

Barsi se sviđa i 24-godišnji Mikel Merino, fudbaler Real Sosijedada. S 20 godina je napravio transfer u Borusiju Dortmund, gde se nije nametnuo, ali od 2018. i dolaska u Sosijedad revitalizirao je karijeru i igra odlično. Najveći je problem taj što je Merino ugovorno vezan za trenutni klub sve do 2025, a otkupna klauzula mu je 60 miliona evra, te će se iduće godine popeti na 65.

Reprezentativac je Španije, a Transfermarkt mu vrednost procenjuje na 40 miliona evra. Sa Sosijedadom je pre par sedmica osvojio Kup Kralja.

Foto: EPA-EFE/Julio Munoz

Katastrofa za jedan od najstarijih klubova na svetu: Ispali su u amaterski rang takmičenja!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar