Mnogi nezaposleni OSTAJU BEZ pomoći od 60 evra: Proverite da li ste i vi među njima

Među onima koji su oštećeni ima i onih koji su propustili da se uredno jave određenog datuma

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Jednokratnu novčanu pomoć od 60 evra, koja u okviru paketa Vlade Srbije pripada nezaposlenima, neće primiti veliki broj nezaposlenih koji se ne vode na evidenciji Zavoda za zapošljavanje.

Reč je osobama koje su bile angažovane na privremeno-povremenim poslovima, od mesec, dva i tri meseca, i koje po završenom angažovanju moraju da čekaju šest meseci da bi se ponovo prijavili na Zavod.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Dakle, iako su trenutno nezaposleni, oni ne mogu da se prijave za pomoć. Među onima koji su oštećeni ima i onih koji su propustili da se uredno jave određenog datuma, pa su takođe “kažnjeni” šest meseci i na Zavod mogu da se prijave tek posle tog perioda.

Detaljan vodič kroz novčanu pomoć od 60 evra: Ako ne ispunite ove USLOVE, nećete dobiti NOVAC

– Teško je proceniti koliko je takvih osoba, ali mislim da je to od 15 do 20 procenata. I ako je to kategorija kojoj je ova jednokratna pomoć najpotrebnija, zbog papirologije će ostati bez nje. Pošto mi se požalilo mnogo ljudi, otišao sam do Zavoda za zapošljavanje u Jagodini, koji pokriva Pomoravski okrug. Rekli su mi da postupaju po zakonu i da novac mogu da dobiju samo oni koji su na evidenciji u propisanom roku – kaže Tomislav Tanić, grafički inženjer u penziji iz Ćuprije, osnivač NVO “Savez građana Srbije”, a sada njen član.

Stiže još jedna NOVČANA POMOĆ od države: Osim 60 evra Srbi dobijaju dodatni novac

On moli sve nadležne institucije, pogotovo Vladu Republike Srbije, da se reši ovaj tehnički problem.

– Uz dobru volju rešenje je veoma jednostavno. Samo treba dozvoliti nezaposlenima koji čekaju da prođe šest meseci da se prijave pre isticanja tog roka i malo prolongirati period u kome oni mogu da se prijave, kako bi im se dala šansa da i oni ostvare pravo na ovu pomoć – savetuje Tanić, nekadašnji predsednik Unije manjinskih akcionara Srbije, koji je štitio prava nekoliko miliona ljudi, ali i imovinu Republike Srbije i bio saradnik Saveta za borbu protiv korupcije.



Izvor: Novosti

Komentari (1)

  1. A šta će biti sa nezaposlenima koji se ne nalaze na evidenciji biroa (npr. skinuti su sa evidencije zbog godina) i koji nisu ni u sistemu socijalne zaštite, i nemaju uopšte nikakva primanja ?? Takvih, koji su "pali na teret" svojim rođacima, sa kojima silom prilika stanuju u istom domaćinstvu (zbog čega nemaju pravo na sosijalnu pomoć) ima popriličan broj. Oni su prepušteni sebi i zavise od dobre volje i materijalnih mogućnosti rodbine, koja uglavnom i sama jedva sastavlja kraj sa krajem. Možda će im dobri Bog dati 60 evra, ako neće Vučić.

    Odgovori

Ostavite komentar