Posle 10 minuta saslušanja ZAĆUTAO: Velja Nevolja progovorio o imovini, a zbog ovog PITANJA nastao je muk

Belivuk je istakao da od imovine poseduje samo automobil iz 2016. godine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Veljko Belivuk (35), zvani Velja Nevolja, vođa zloglasne mafijaške bande koja je uhapšena 4. februara, izjavio je prilikom saslušanja u Tužilaštvu za organizovani kriminal da radi kao “koordinator u podrumu pića” i da mu je mesečna plata samo 60.000 dinara!

Belivuk je istakao da od imovine poseduje samo automobil iz 2016. godine, marke “škoda superb”, čije se registracije ne seća, i da živi u ženinom stanu od 83 kvadratna metra u Ulici Živka Davidovića na Zvezdari!

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ovi lični podaci, koje je Velja Nevolja izneo pred nadležnim organima 6. februara, u najmanju ruku zvuče neuverljivo s obzirom na to da je dosadašnja finansijska istraga utvrdila da je prihodovao desetine miliona evra od preprodaje droge, iznuda, šverca i drugih krivičnih dela. U toku je opsežna finansijska istraga o pokretnoj i nepokretnoj imovini koju su proteklih godina stekli Belivuk i članovi njegove bande.

Velja Nevolja je u trenutku hapšenja gradio velelepnu vilu na Zvezdari, u Kozarčevoj 4, opasanu bedemima i brojnim kamerama, koja po mnogo čemu podseća na bazu nekadašnjeg “zemunskog klana”. Osim toga, imao je više kuća po celoj Srbiji, koje su mu služile kao “štekovi”. U poslednje vreme najčešće je bio u kući nadomak Pančeva – podseća sagovornik iz istrage i dodaje:

Velja Nevolja je u trenutku hapšenja gradio velelepnu vilu na Zvezdari, u Kozarčevoj 4, opasanu bedemima i brojnim kamerama, koja po mnogo čemu podseća na bazu nekadašnjeg “zemunskog klana” u Šilerovoj ulici u Zemunu. Osim toga, imao je više kuća po celoj Srbiji, koje su mu služile kao “štekovi”. U poslednje vreme najčešće je bio u kući nadomak Pančeva – podseća sagovornik iz istrage:

Pored toga, kako se sumnja, Belivuk i ekipa su “reketirali” brojne građevinske investitore, od kojih su pretnjama i drugim pritiscima bukvalno oteli brojne stanove, uglavnom po Beogradu.
Koliko su novca zaradili na konto prodaje droge i drugih prljavih poslova, i gde su ga sakrili, pokazaće istraga.

Interesantno je i to da je Velja Nevolja pred tužiocem izjavio da je po obrazovanju numerički tehničar i da je završio Srednju mašinsku školu “Radoje Dakić”. Govoreći o supruzi Bojani, sa kojom ima dvoje maloletne dece, istakao je da je ona zaposlena u jednoj rentakar agenciji, ali nije mogao da se izjasni kolika su njena primanja?!

Posle 10 minuta saslušanja zaćutao!

Što se tiče krivičnih dela za koje se u ovom trenutku tereti, a to su tri ubistva, iznude, otmice i trgovina drogom, Belivuk je kratko rekao da nije kriv i da će se do daljeg braniti ćutanjem. Sveukupno, njegovo saslušanje pred zamenikom tužioca trajalo je svega 10 minuta.

Uzevši u obzir njegovo “prosečno materijalno stanje”, postavlja se pitanje kako je uspevao da plaća poznate i uticajne advokate koji su ga branili proteklih nekoliko godina u više krivičnih postupaka vođenih protiv njega. Podsetimo, pre tri godine su ga u procesu za ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića, na kraju kojeg je oslobođen, branila čak petorica advokata!

Na početku tog suđenja Belivuk je naveo da je nezaposlen i da od privremenih i povremenih poslova zarađuje oko 30.000 dinara mesečno!

Pritom je prvenstveno mislio na “angažmane” oko obezbeđenja splavova i drugih noćnih klubova. Zbog svega toga javnost s nestrpljenjem očekuje da vidi šta će se utvrditi finansijskom istragom Belivukovog klana.

Istraga protiv Velje Nevolje i još 23 pripadnika grupe je u ovom trenutku negde na polovini, a rok za njeno okončanje je šest meseci. Do sada je saslušano oko 50 osoba, među kojima su i pojedini državni i policijski funkcioneri. U narednom periodu očekuju se rezultati brojnih veštačenja. U najboljem slučaju, optužnica bi mogla da bude podignuta u avgustu, a eventualno suđenje da krene tek na jesen.

 



Izvor: Kurir, Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar