Gadafijevo PROROČANSTVO se OBISTINJUJE: Upozoravao je svet šta će se desiti, sve je zabeleženo

Pre deset godina, protesti koje je pokrenulo "Arapsko proleće" stigli su u Libiju, Gadafi je znao šta će se desiti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Youtube printscreen/ CNN

– Najmračnija predviđanja bivšeg lidera Libije Moamera Gadafija o razvoju događaja u toj severnoafričkoj zemlji i drugim arapskim zemljama posle nasilnog svrgavanja legitimnih vlasti se obistinjuju – izjavio je brat bivšeg libijskog predsednika, lider Fronta za nacionalnu borbu u Libiji i nekadašnji koordinator libijsko-egipatskih odnosa Ahmed Gadaf el Dam.

Devet godina posle završetka “Arapskog proleća”, što je naziv za talas demonstracija, protesta i pobuna u prevashodno arapskim zemljama, koji je počeo 17. decembra 2010. godine, Libija je od najbogatije zemalje u Africi postala ratom opustošena zemlja koja živi praktično bez centralne vlade.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Nekada prosperitetni Libijci svakodnevno se suočavaju sa nestašicom hrane, goriva i lekova, nestankom električne energije. Zauzeti preraspodelom moći, novi lideri nisu u stanju da ujedine zemlju i započnu rekonstrukciju infrastrukture i privrede.

– Gadafi je bio istoričar i revolucionar sa životnim iskustvom. Imao je informacije o pretnjama u regionu Bliskog istoka… Upozoravao je na to još ’80-ih godina, sve je to zabeleženo. I sada se, nažalost, sve što je predvideo tačno ispunjava – rekao je on.

– Ako je problem bio u odlasku Gadafija sa vlasti ili (bivšeg iračkog lidera) Sadama Huseina, kako su oni tvrdili, onda zašto se sve to besmisleno razaranje i ubijanje i dalje dešava? – dodao je El Dam.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Gadafi je je srusio libijsku monarhiju i rusenjem libijske rimskosolomonske imperijalne monarhisticke diktature od Libije napravio najbogatiju socijalsiticku-komunisticku drzavu u Africi u kojoj su radnici dobro zaradjivali i bili bogati i ziveli bolje od naroda u zapadnim monarhistickim sistemima. Rimskosolomonsko imperijalne robovlasnicke kraljevske nacisticke NATO agencije su bombardovale radnicku Libiju bas kao i radnicku Jugoslaviju. Te zapadne rimskosolomonske robovlasnicke kraljevske nacisticke agencije su bombardovale i Teslin Toranj jer je Tesla hteo narodu da podeli beplatnu elektricnu energiju .

    Odgovori

Ostavite komentar