Osvojio Kopa Libertadores uz “Football Manager”: Koristio podatke iz igrice, pa pokorio Južnu Ameriku!

Neverovatna priča

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia

Sve češće fudbalski radnici izlaze u javnost sa objašnjenjem da im kompjuterska igrica “Football Manager” mnogo pomaže u poslu.

Tako je i Abel Fereira, šef stručnog štaba Palmeirasa otkrio da se uz pomoć pomenute igrice domogao trofeja Kopa Libertadores i Kupa Brazila.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Moram da priznam da čak i danas koristim igru kako bih se upoznao sa karakteristikama igrača koje mi Palmeiras nudi. Smatram da je igrica kompletna, mogu da vidim igrače, kako ih igra opisuje u mentalnom, tehničkom i fizičkom smislu. Nivo znanja i informacija ja prilično realan. Tako da je to jedan od izvora preko kojeg dolazim do informacija, ali ne i jedini. Nemam vremena da je igram, ali koristim informacije i statistiku”.

Dok je nosio kopačke, slobodno vreme je voleo da provodi uz FM, ali je za razliku od svojih saigrača obožavao da igra sa timovima slabijeg renomea. Omiljeni klub bio mi je Penafiel, u kojem je i počeo profesionalnu karijeru 1997. godine.

“Igrao sam često u početku svoje fudbalske karijere, ali nisam voleo da uzimam najbolje timove. Moji saigrači su bili šampioni i stalno su osvajali trofeje, ali to nije realnost. Za mene je, na primer, uspeh bio da spasem Penafiel od ispadanja. To bi bio moj cilj jer sam tako gledao na igru. Često sam vodio Penafiel. Pokušavao da dođem do prve lige, sa jednim od najstarijih timova u drugoj. Uspeo sam u tome puno puta, priznajem, ali to je bio samo način da ubijem vreme”.

Sprema se veliki povratak: Bastijan Švajnštajger stiže u Bundesligu, ali ne u Bajern!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar