Bugari nam UZIMAJU Vranje i Niš! Objavili SKANDALOZNU mapu velike Bugarske, oglasio se vicepremijer (FOTO)

Prema toj karti, u sklopu Bugarske se nalaze cela Republika Severna Makedonija, delovi Grčke, ali i srpski gradovi poput Niša i Vranja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/youtube

Zamenik premijera Bugarske Krasimir Karakačanov je skandaloznom čestitkom za 8. mart izazvao bes u regionu, i još jednom obznanio iredentističke tendencije stranke kojoj pripada, VMRO-BND.

Na pozadini čestitke koju je objavio u ime svoje stranke VMRO-BND, pored stilizovane figure žene sa detetom i reči “tradicija, porodica, vrednosti”, jasno se vidi i mapa velike Bugarske.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prema toj karti, u sklopu Bugarske se nalaze cela Republika Severna Makedonija, delovi Grčke, ali i srpski gradovi poput Niša i Vranja.

Taj koncept datira iz 19. veka, i bilo je predviđeno da upravo te teritorije zauzima nezavisna Bugarska. Ipak, te granice su ostale samo nedosanjani san Sofije, izuzev kratkih perioda Prvog i Drugog svetskog rata, kada su na okupiranim teritorijama počinjena zverstva čiji je krajnji cilj bila bugarizacija stanovništva.


Karakačanov je inače dobro poznat po ovakvim šovinističkim ispadima. Prošlog meseca on je Srbe nazvao “okupatorima” Makedonije, i pobunio se zbog navodnog jačanja srpskog kulturnog uticaja u Severnoj Makedoniji.



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar