RUSKI mediji bruje o prisluškivanju Vučića i daju odgovor ko stoji iza podmukle ZAVERE

Mediji su ranije preneli da u Srbiji deluje 55 stranih službi bezbednosti iz 40 zemalja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TANJUG/ RADE PRELIC/ bg

Unutrašnja istraga otkrila je da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegova porodica ilegalno prisluškivani preko 1.500 puta, a u to su umešani i „visoki zvaničnici u Ministarstvu unutrašnjih poslova“, piše Russia today.

Ovu informaciju objavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin nakon sastanka sa Savetom za nacionalnu bezbednost, pri čemu je otkrio da je predsednik ilegalno prisluškivan 1.572 puta.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Vulin je za ovu „ilegalnu“ aktivnost optužio „određene visoke zvaničnike u Ministarstvu unutrašnjih poslova“ , ukazujući da je to kršenje ljudskih prava predsednika i njegove porodice.

Foto: Russia today printscreen

Istraga MUP-a, kako je rekao ministar Vulin, zahtevala je od osoblja da se podvrgnu poligrafskom testu kako bi se otkrilo ko je odgovoran za „ilegalno prisluškivanje predsednika“ i njegove porodice, iako u tim prisluškivanim razgovorima nije bilo inkriminišućeg sadržaja.

Mediji su ranije preneli da u Srbiji deluje 55 stranih službi bezbednosti iz 40 zemalja. Međutim, nije jasno da li je bilo koji od ovih agenata umešan u najnoviju optužbu za ilegalno prisluškivanje.

Predsednik Srbije 1.572 puta nedozvoljeno prisluškivan! Policajci PALI na poligrafu!

U februaru je šef odeljenja kriminalističke policije Bogdan Pušić rekao da je mafija pripremala atentat na predsednika. Prema Pušićevim rečima, pokušaj atentata trebalo je da se dogodi na ceremoniji obeležavanja spomenika Stefanu Nemanji, koji se smatra jednim od osnivača nezavisne srpske države koja je postojala u srednjem veku. Ceremonija je održana 27. januara.

Prema Pušićevim rečima, zločinačka grupa koja stoji iza plana uhapšena je u specijalnoj operaciji koju su u februaru izvele snage bezbednosti. Vulin je sugerisao da je pokušaj atentata verovatno trebalo da spreči hapšenje ključnih ljudi koji se terete za organizovani kriminal u zemlji.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (2)

  1. Al me nešto zabole za nagađanja! Dok neko od ,,organizatora atentata" decidno ne potvrdi verodostojnost, sve je samo nagađanje i kukumavka da bi se skrenula pažnja sa nečeg većeg

    Odgovori

Ostavite komentar