Čelsi brzo našao zamenu za Lamparda: Tomas Tuhel novi je menadžer ekipe iz Londona (FOTO)

Potpisao je ugovor na 18 meseci s opcijom produžetka na još godinu dana

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Čelsi je brzo pronašao zamenu za Frenka Lamparda i zvanično objavio da će Tomas Tuhel biti novi menadžer ekipe iz Londona. On je stigao u London posle dve i po godine rada u Pari Sen Žermenu gde je nedavno dobio otkaz.

Reč je o prvom menadžeru iz Nemačke na kormilu “plavaca”. Tuhel je PSŽ, sa kojim je osvojio četiri trofeja i igrao finale Lige šampiona, sedam godina radio u Bundesligi, tačnije Majncu i Borusiji Dortmund. U klubu iz Londona imaće ponovo prilike da sarađuje sa Kristijanom Pulišićem kom je bio trener i u Dortmundu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Tuhel je potpisao ugovor na 18 meseci s opcijom produžetka na još godinu dana.

“Želim da se zahvalim Čelsiju na poverenju. Svi u mom timu imamo respekt prema Frenku Lampardu i svemu što je uradio za Čelsi. Istovremeno, jedva čekam da upoznam igrače i takmičim se sa njima u najuzbudljivijoj ligi na svetu. Zahvalan sam što sam postao deo porodice Čelsija, osećaj je sjajan”, izjavio je Tuhel.

Direktorka Marina Granovskaja deli to uzbuđenje.

“Nikada nije lako da smenite trenera sredinom sezone, ali suećni smo što smo uspeli da ozbezbedimo dolazak jednog od najboljih evropskih trenera, što je svakako Tomas Tuhel. Ima još mnogo da se igra i da se postigne, ove i narednih sezona. Želimo dobrodošlicu Tomasu u naš klub”, poručila je direktorka Čelsija.

On je tokom večeri vodio prvi trening “plavaca”, a u sredu 27. januara debitovaće na klupi na meču sa Vulverhemptonom.

Ovo nije prvi put da je Tuhel povezan sa Čelsijem pošto je nakon odlaska iz Borusije Dortmund 2017. navodno pregovarao sa ekipom iz Londona, ali je tada završio u Francuskoj. Budući da u Čelsi dolazi u januaru, neće imati vremena da do kraja sezone sprovede reforme. Pravi ispit biće na leto kada će saradnja sa gazdom Romanom Abramovičem i direktorom Marinom Granovskajom odrediti njegovu dalju sudbinu u klubu.

Gatuzu se drma klupa u Napulju: Menja ga bivši trener kluba i fudbalska legenda?



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar